konwertery do *.lit

• 6 Odpowiedzi
  • 519 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwertery do *.lit
« dnia: Czerwiec 19, 2005, 13:44:07 »
witam

przejrzalem do tej pory kilka readerow. Adobe Reader, oraz Microsoft Reader, oprocz tego jakis iISilo. najbardziej podoba mi sie (pod wzgledem przyjaznosci uzytkowania) Microsoft Rerader. ale tutaj pojawiaja sie klopoty z dostepnoscia tego co chcialbym czytac.
mam wiele popularnych rzeczy w formacie txt, html, pdf, doc, ktore, jak bym chcial czytac na ipaq to musialbym odpalac do kazdego formatu inny reader.
czy istnieje jakis konwerter, ktory skonwertuje mi powyzsze formaty do *.lit?
MicrosoftReader jest o tyle wygodny dla mnie, ze jak klikne na wyraz to od razu moge go kopiowac do schowka, przelaczam sie na slownik i od razu mam tlumaczenie.
w calej reszczie musze zaznazac, kopiowac, przelaczac sie, wklejac, ... dlugo.
aha... i jeszcze jedno pytanie z innej beczki. mam zainstalowany sbp pocket plus. to takie cos integrujace sie z pulpitem i dodajace kilka uzytecznych opcji.
otoz chcac sie prelaczyc na inny programik (uruchomiony i czekajacy w tle) musze wcisnac najbardziej oddalony na prawo przycisk, pojawia mi sie menu, z ktorego moge przelaczyc sie na wybrany inny programik.
czy jest jakis skrot jak w windowsie [alt + tab], ktory bedzie mi przelaczal na aktywny ostatnio uzywany program?

oczywiscie w sbp pocket plus jest tez taka opcja, ze jak przytrzymam [X] to wyskoczy mi menu (podobne jak do tego pod przyciskiem) i z tego menu takze moge wybrac programik - mimo wszystko jest to duzo klikow jak na jeden raz. ;)

pytanie do sbp pocket plus - co oznacza opcja [on gesture] w cechach przycisku [X] - nie moge tego rozpracowac.
[tap and hold]  - oznacza dlugie przycisniecie, ale tamto... nie mam pojecia.

dzieki.

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
konwertery do *.lit
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2005, 13:56:50 »
Mój numer jeden jeśli chodzi o czytnik do ebooków , testowałem już chyba wszystko , do tego po polsku http://www.gowerpoint.com/uBook_main.html

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
konwertery do *.lit
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2005, 14:36:23 »
Istnieje nakładka na Worda, która umożliwia konwersję pliku do postaci *.lit - poszukaj na stronie giganta, ale on dość często się sypie.
[on gesture] - to tak zwane "gesty", jakie można wykonać na danym klawiszu na przykład przyciśnięcie (tap) i przesunięcie w górę, dół, prawo, lewo. Aby lepiej poznać system gestów najlepiej próbować każdego z nich i doświadczalnie ustalić za co odpowiadają. Podczas pisania na klawiaturze wirtualnej tapnięcie i przesunięcie w górę wprowadza literę wielką, tapnięcie i przesunięcie w dół to zmiana wiersza.

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
konwertery do *.lit
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2005, 14:52:32 »
Zgadzam się z emesem, dla mnie uBook jest numer uno, szkoda tylko że nie czyta doców, ale po konwersji na rtf nie ma problemów, a z doc do rtf to przecież nie problem. Ma świetny design, rozbudowane funkcje i jest naprawdę bardzo wygodny.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
konwertery do *.lit
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2005, 15:04:04 »
Ostanie pytanie w naszym dziale FAQ poswiecone jest konwersji do formatu LIT. Proponuje przeczytac...

konwertery do *.lit
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2005, 15:16:44 »
dzieki wszystkim za odpowiedzi. :)

*

Offline donulung

• *
  • 68
  • Sprzęt: i900
konwertery do *.lit
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 19, 2005, 16:02:01 »
Najlepszym konwerterem do formatu *.lit jaki udało mi się spotkać jest  ReaderWorks Standard  LINK