Kontakty w Pocket PC

• 10 Odpowiedzi
  • 939 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dmx

• *
  • 71
Kontakty w Pocket PC
« dnia: Maj 11, 2006, 08:33:35 »
Witam

Chciałbym sie spytać o to czy istnieje jakaś aplikacja do zarządzania kontaktami w WM5....oczywiście za wyjątkiem Outlooka...którego z wielu przyczyn nie chciał bym urzywać ... czyli cos co pozwoli na zarzadzanie kontaktami z poziomu PC oraz PPC i ich synchronizację .

Pozdrawiam
DMX

*

Offline Copperfield2000

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 11, 2006, 14:29:28 »
Pytasz o aplikację na WM 5.0 czy na PC (zastępującą outlooka)? Co do pierwszego to oczywiście Pocket Informant (rozszerzenie PIM na PPC), który synchronizuje się z MS Oulook na PC. Co do drugiego to są pewne programy (raczej płatne) do synchoronizacji z Lotus Notes i NovelGroupWise, ale nie wiem jak to działa.

http://www.intellisync.com/pages/Products/Intellisync-Handheld-Edition/For-Individuals/

vide również:
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=39532

Ogólnie jednak kiszka.
DC

*

Offline dmx

• *
  • 71
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2006, 23:47:14 »
Witam

Dzięki, ale nie zupełnie o to mi chodziło....Poszukije prostago programu do zarzadzania kontaktami..PC do PPC i PPC do PC ( choć głównie to pierwsze) z wiadomych względów....
Niestety do chwili obecnejnie udało mi się znaleźć alternatywy dla MS Outlooka, i to jest dośc przykre......czyżby nie miał żadnej konkurencji w dziedzinie kontaktów...?
Programy które zostały powyżej przedstawione słóżą głównie do synchronizacji lub też można znależć alternatywny program do kontaktów ale działający jedynie w środowisku PPC..a tu n ie do końca o to chodzi..

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2006, 20:09:37 »
A co widzisz zlego w oulooku2003 np, ja go uywalem do p800, p900 a teraz do spv 3000 i chyba nigdy nie korzystalem z nr na karcie sim. nawet fotek do kontaktow nie zmienialem
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline dmx

• *
  • 71
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 17, 2006, 08:22:36 »
po pierwsze- nie jestem fanatykiem Microsoftu
po drugie - MS Outlook kosztuje....( troche za dużo) zeby wykorzystywać go tylko do zarządzania kontaktami w PPC, a do obsugi poczty znam kilka innych ciekawszych programów.
po trzecie - to chyba ktoś wpad mam nadzieje na genialny pomys i wymyśli jakaś alternatywe dla outlooka?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2006, 08:32:22 »
dmx
z tego co wiem nie ma nic poza tym co podał Copperfield2000

a kto jest fanatykiem Microsoftu - nikt poza Gatesem, niemniej ponad pół świata tego używa...
to jest polityka MS aby PDA współpracowały tylko z softem Gatesa, zarabia na tym krocie, a jeśli są inne (podane) programy to są płatne - i mogę się założyć, że płacą MS za możliwość synchronizacji z produktami mobilej windy...  :(

*

Offline dmx

• *
  • 71
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2006, 10:56:37 »
czy są patne czy nie, chodzi o to czy są ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 17, 2006, 11:14:19 »
są, Copperfield2000 podał linki :roll:

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 17, 2006, 11:39:37 »
a nie dostales outlooka przy zakupie ppc???

*

Offline Copperfield2000

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 17, 2006, 12:42:26 »
Wedle mojej najlepszej wiedzy (spędziłem kilka godzin na sieci szukając) nie ma alternatywnego do MS Outlook PIMa na PC, który synchronizowałby się przez MS Activesync z PIMem na na palmtopie.

W celu synchronizacji z innym  PIMem na PC musisz zmienić program do synchronizacji (przykłady i mojej ogólne odczucie: vide powyżej).

Jeżeli chodzi o same kontakty to można kombinować np. wysyłając kontakty do komórki via BT lub Irda, a następnie na kompa przy pomocy np. Nokia PC Suite (i vice versa)
DC

*

Offline indian

• 823
Kontakty w Pocket PC
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 17, 2006, 12:51:09 »
Cytat: "marcinl"
dmx
z tego co wiem nie ma nic poza tym co podał Copperfield2000

Jest jeszcze caly pakiet On-Schedule http://www.odysseyinc.com/ Platny.