Konkurencja dla Krusella

• 10 Odpowiedzi
  • 657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dommir

• **
  • 103
Konkurencja dla Krusella
« dnia: Wrzesień 09, 2004, 13:13:57 »
Przypadkowo natknąłem się na stronę http://www.pielframa.net.
Mają według mnie ciekawą ofrtę.

*

Offline Wit Turkowski

• 330
  • Sprzęt: SPV M650
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2004, 13:27:35 »
Tia...
60 euro za futerał do iPAQa....
Wole Krusella za 100 zeta :)

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2004, 14:19:38 »
To nie konkurencja, tylko trzy razy wyższa klasa. ;)

*

Offline Dommir

• **
  • 103
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2004, 14:26:40 »
Zgadzam się z Toba całkowicie. Wyobraźcie sobie ten dotyk i zapach.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2004, 14:40:55 »
Używam futerału Pielframy od prawie dwóch lat i jestem bardzo zadowolony. Produkt jest bardzo wysokiej jakości: z dobrej skóry, doskonale uszyty - praktycznie nie widać śladów zużycia. Cena zakupu obejmuje dostawę kurierem (do mnie przesyłka - zamówiona w czwartek, wysłana w piątek - dotarła w poniedziałek).
O innym futerale za naprawdę duże pieniądze (firmy Vaja) można trochę poczytać tutaj: http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=4321#19476
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Kusiu

• 3968
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2004, 14:41:47 »
Cytat: Dommir
Przypadkowo natknąłem się na stronę http://www.pielframa.net.
Mają według mnie ciekawą ofrtę.
I tak najfajniejsze etui robi Vaja http://www1.vajacases.com/home_en.html - jeśli chodzi o kolorystykę to nie mają sobie równych.

*

Offline biblo

• 3314
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2004, 14:55:55 »
Kusiu:: owszem, to co widać na stronach internetowych tej firmy to istne cacuszka, ale rzeczywistość jest dużo, dużo bardziej szara... :( W zeszłym roku zamówiłem u nich (w prezencie dla żony) pokrowiec na ajpaka 1910. Wydałem w sumie jakieś chore pieniądze (pokrowiec szyty na zamówienie, koszt przesyłki i opłaty na lotnisku) i dostałem coś, co wyglądało dużo gorzej niż na obrazku, do tego było krzywo uszyte i jeszcze czekałem prawie 5 tygodni (a kasę z karty zdjęli w dniu zamówienia). Nie polecam!
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Kusiu

• 3968
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2004, 15:24:12 »
biblo: a kolory się chociaż zgadzały? Bo ten długi termin na zamówienia indywidualne to chyba normlane i zaznaczają to w opisie produktu

Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 09, 2004, 15:36:57 »
Zgadzam się w pełni z Biblo w jego ocenie pielframo. Od dwoch lat mam etui do Looxa, noszę Looxa każdego dnia z sobą. Etui jest nadal jak nowe. Skóra bardzo delikatna, dobre szycie, słowem żadnych zarzutów. Może drogo w porównaniu do Krussela ale warto.

*

Offline biblo

• 3314
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 09, 2004, 16:46:35 »
Cytat: Kusiu
biblo: a kolory się chociaż zgadzały? Bo ten długi termin na zamówienia indywidualne to chyba normlane i zaznaczają to w opisie produktu

Niezupełnie... wg obrazka kolor miał być bardziej pastelowy i "miękki", a skóra trochę matowa. W rzeczywistości kolor okazał się jaskrawy i dość ostry, a skóra z połyskiem i widać na niej zagniecenia. I do tego jeszcze krzywy ten futerał!!! Otwór na ekran nie jest prostokątny i po jednej stronie wchodzi na wyświetlacz!

Czas dostawy też okazał się za długi, bo z tego co pamiętam przesyłka miała przyjść w ciągu bodajże 3 tygodni. Poza tym, to się na nich wściekłem, bo za fracht naliczyli mi dużo kasy i spodziewałem się, że paczuszka przyleci bezpośrednio do mnie, a okazało się, że oni przesyłają zbiorcze dostawy do swojego dystrybutora w Hiszpanii, a dopiero on rozsyła to dalej - taki sposób dostawy wyjaśnia trochę jej długi czas trwania, ale dlaczego w takim wypadku za przesyłkę biorą tak dużo?

Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Dommir

• **
  • 103
Konkurencja dla Krusella
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 13, 2004, 12:57:48 »
Wasze pochlebne opinie na temat Pielframy mają całkowite uzasadnienie. Skuszony nimi zamówiłem pokrowiec 9-go po południu.
W ciągu niecałej godziny otrzymałem odpowiedź o niezwłocznej wysyłce przez firmę UPS. Po nastepnej godzinie następna wiadomość, że przesyłka dostarczona będzie nie UPS-em a przez TNT.
Dziś o godz.9-tej telefon z TNT z pytaniem o której życzę sobie aby przesyłkę dostarczono. Przed 10 miałem pokrowiec w ręku.
Towar jak i obsługa na najwyższym poziomie. Żeby tak wszyscy.