[Spb p+] Wyłącz ekran = biały, podświetlony ekran

• 2 Odpowiedzi
  • 415 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
« dnia: Luty 05, 2007, 10:28:52 »
Hej,

na pewno ktoś z Was spotkał się już z sytuacją, że po wybraniu "Wyłącz ekran", czyli niebieskiej ikonki w SPB Pocket Plus , ekran pozostaje włączony i podświetlony, z białą tapetą. U mnie dzieje się tak gdy w tle jest odtwarzana jakaś muzyka/video. Co ciekawsze, przed hard resetem, który sobie ostatnio zrobiłem efekt taki osiągałem tylko na WinVibe, podczas gdy na TCPMP wszystko było ok i w trakcie oglądania, a bardziej słuchania video mogłem sobie wyłączyć ekran.

W TCPMP próbowałem wyłączyć video (pozostawić sam dźwięk) i wtedy wyłączyć ekran, ale to nic nie daje.

Ma ktoś jakieś pomysły? Może ktoś sobie już z tym poradził?

Pozdr.

*

Offline olaf_medras

• **
  • 134
  • Sprzęt: FSC Loox 720
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 05, 2007, 14:54:52 »
TCPMP sam w sobie ma opcje wylaczania ekranu-w ustawieniach,mozna przypisac do dowolnego klawisza:)

ja osobiscie uzywam screen toggle z dzialu download-mozna wylaczyc kiedy chcesz,tez przypisujesz do klawisza

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2007, 08:18:06 »
Nie wiedziałem o tym. Dzięki za info

[Edited]

Wrzuciłem sobie do Looxa ten ScreenToggle. Przez pierwsze dwa dni wszystło działało malinowo. Nawet podczas oglądania video gdy sobie ten program włączyłem to ekran gasł.

Niestety, z bliżej nieokreślonych powodów teraz znowu mam ten sam objaw. Bez względu na to czy użyję ScreenToggle, czy Wyłączanie Ekranu w SpbPP
czy też wbudowanej funkcji TCPMP przypisanej do klawisza - ekran robi się podświetlony i biały. Dzieje się tak tylko gdy odtwarzam video. Nawet jeśli podczas odtwarzania filmu wyłączę obraz (Obcje -> Wideo -> Wyłącz Obraz) i ponownie spróbuję wyłączyć cały ekran - znów mam biały podświetlony ekran.

Macie jakieś pomysły? Wygląda to albo na jakiś problem z OS'em, albo na problem z TCPMP. W WMP gdy spróbuję użyć ScreenToggle podczas odtwarzania video to ekranik robi się na 0,5 sekundy biały, ale za chwilę poprawnie gaśnie.

Pomożcie jeśli możecie.