Komputer->IrDA->SE T610->Bluetooth->Hp 1940 (Int

• 2 Odpowiedzi
  • 405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 20, 2005, 21:09:32 »
Witam. Mam pewien problem... Chciałbym używać Internetu na PDA łącząc się poprzez komputer. Połączenie przez IrDE to nie problem - zero ustawień. Gdybym miał klucz USB Bluetooth pewnie też dało by radę (jest kilka artykułów o tym na stronce). I tu jest problem - nie mam klucza USB Bluetooth. Pomyślałem więc, że połączę SE T610 przez podczerwień z komputerem, a PDA z SE T610 przez Bluetooth. Telefon miałby tu pełnić "przejściówkę" IrDA<->Bluetooth. I tu zaczynają się schody - czy takie coś jest możliwe? PDA ma się łączyć przez BT z telefonem, a ten przez IrDE z komputerem. Mam łącze ze stałym IP, jeśli ta informacja będzie przydatna. Czy ktoś doświadczony w konfigurowaniu połączeń internetowych i posiadający ten telefon i port IrDA w komputerze mógłby sprawdzić czy możliwe jest takie połączenie i ewentualnie dać jakiś opis na Forum? Byłbym wdzięczny... P.S. mam też kabel do T68 na COM, co prawda jeszcze nie używałem go bo nie był potrzebny, ale może będzie przydatny?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2005, 21:38:44 »
nie jest to ani mozliwe ani wygodne jakby bylo... najtansze klucze BT sa na allegro po 35 zl - chyba nie warto sobie komplikowac zycia...

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2005, 22:26:37 »
Musiał byś mieć napisaną jakąś aplikacje która by robiła za coś w rodzaju proxy....a tak jak mówi Lipcio najtansze klucze sa za 35 pln, za tyle nikt czegoś takiego nie napisze....zakładając ze to jest wogóle możliwe bo z tego co wiem w mało którym telefonie(poza tymi z symbianem i pocketem) program może się odwoływać bezpośrednio do BT i IR.