Kingston vs Sandisk... doradzcie

• 7 Odpowiedzi
  • 997 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 12, 2003, 23:31:15 »
Moze ktos wie dlaczego lepiej wybrac karte CF Sandisk "or" Kingston 256 MB (zastosowanie  Loox oraz aparat cyfrowy)

Mam nadzieje ze ktos orientuje sie w tym temacie :)
Pozdrawiam

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2003, 23:46:56 »
Zajrzyj tutaj: http://www.pocketpage.pl/forum/posty.php?temat_id=2265

Do aparatu najlepsza będzie szybka karta - widziałem w sklepach takie Ultra... cos tam, coś tam :) niestety są one sporo droższe :(
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2003, 11:40:37 »
Lepiej wybrać dobrej firmy bo z innymi to różnie bywa raz działają a raz nie; na jednym sprzęcie działają a na innym nie. Ja miałem lead data- raz działała a raz nie. Zmieniłem na sandisk i zawsze działa.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2003, 11:54:04 »
Ja mam CF TwinMos 128 MB i z moim Loox-em działa całkiem dobrze. Jest jakieś 2 razy wolniejsza od wewnętrznej pamięci (2 raz wolniej się wgrywa bezpośrednio z PC na CF niz do pamieci Loox-a) a cena była całkiem przystępna. Jakieś 160 netto w hurcie w Pronox-e

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2003, 20:11:18 »
bastiann napisał:

Ja mam CF TwinMos 128 MB i z moim Loox-em działa całkiem dobrze. Jest jakieś 2 razy wolniejsza od wewnętrznej pamięci (2 raz wolniej się wgrywa bezpośrednio z PC na CF niz do pamieci Loox-a) a cena była całkiem przystępna. Jakieś 160 netto w hurcie w Pronox-e

Mozesz podac jakies konkrerty gdzie taka pamiec mozna zamowic?

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2003, 11:46:05 »
Z tego co zauważyłem zdecydowana większość użytkowników przychyla się do marki Sandisk. Chyba dlatego, że te karty są bardzo popularne. Jest sporo źródełek, które je sprzedają i oczywiście jest z nimi najmniej problemów - zarówno dla SD/MMC jak i CF. Cena też jest trochę niższa niż pozostałych markowych produktów. (Pomijam karty "NoName" i mało znanych producentów)
Czyli Sandisk ROOLEZ!!!:D

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice

*

Offline Dufus

• *
  • 64
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2003, 12:06:00 »
Czy nikt z szanownych forumowiczów nie używa PRETEC`a ?.
Ja od lat korzystam tylko z kart tej firmy i nigdy nie miałem kłopotów, a poza tym dają ostatnio dożywotnią gwarancję na swoje produkty.
Nie wiem jak level cenowy w stosunku powiedzmy do Kingston`a czy Sandisk`a, ale karty są na pewno OK.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2003, 17:30:05 »
www.pronox.com to hurtownia komputerowa o zasięgu ogólnopolskim. Centrale mają w Katowicach a oddziały w: Koszalinie, Krakowie, Wrocławiu, Opolu i Bydgoszczy. Ja kupiłem w Krakowie.