kilka pytań o WM 5.0 i nie tylko :)

• 11 Odpowiedzi
  • 754 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline storm

• *
  • 52
    • Wrzucaj foty
  • Sprzęt: loox n560, HTC HD2
kilka pytań o WM 5.0 i nie tylko :)
« dnia: Sierpień 21, 2007, 09:09:36 »
Witam,
Od dłuższego czasu nurtuja mnie dwie sprawy :
- jak obrzucić ekran w looxie n560 z pionowego wyświetlania do poziomu ? ( bardzo usprawniło by mi to korzystanie z przeglądarki internetowej i gg )
- w ustawieniach poczty mam zaznaczona opcje ( pokazuj wiadomości tylko z 10 ostatnich dni ), gdzie trafiaja starsze wiadomości ? nigdzie nie mogę ich znaleźć ( konto mam skonfigurowane bezpośrednio , bez żadnych dodatkowych aplikacji )  są usuwane ?? jak zmieniam ustawiania pokazuj np z 15 ostatnich dni to i tak niewidze starczych :(

Pozdr.
HTC

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: kilka pytań o WM 5.0 i nie tylko :)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2007, 09:32:47 »
Witam,
Od dłuższego czasu nurtuja mnie dwie sprawy :
- jak obrzucić ekran w looxie n560 z pionowego wyświetlania do poziomu ? ( bardzo usprawniło by mi to korzystanie z przeglądarki internetowej i gg )

Jest wiele malych programikow ktore to robia i wiele razy opisywane na forum a takze sa w dziale download. wystarczy poszperac.

- w ustawieniach poczty mam zaznaczona opcje ( pokazuj wiadomości tylko z 10 ostatnich dni ), gdzie trafiaja starsze wiadomości ? nigdzie nie mogę ich znaleźć ( konto mam skonfigurowane bezpośrednio , bez żadnych dodatkowych aplikacji )  są usuwane ?? jak zmieniam ustawiania pokazuj np z 15 ostatnich dni to i tak niewidze starczych :(

Jezeli ustawienie dotyczy konta outlook to pokazuje tylko z tylu dni ile ustawiles reszta siedzi na PC.

Jezeli dotyczy konta pocztowego z ktorego sciagasz poczte na pocketa to sciaga tylko z tylu dni ile ustawiles reszta siedzi na serwerze dopuki nie sciagniesz tego na duzym komputerze.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline storm

• *
  • 52
    • Wrzucaj foty
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2007, 08:56:31 »
Jest wiele małych programików które to robią i wiele razy opisywane na forum a także SA w dziale download. wystarczy poszperac.

Bardzo "ostro przewertowałem dział download i niestety nic nie znalazłem :(  poproszę o jakieś nazwy to bardzo mi pomoże.

poczta
- bardzo ładnie mi to wyjasniłeś i za to wielkie dzięki, jednak zastanawia mnie jeszcze to : każdego dnia sciagam pocztę na PDA mam ustawione pokazuj z 10 dni jak mija te 10 dni to czesc wiadomości znika, gdzie one wtedy trafiają ? sa automatycznie kasowane ? ( w kosztu też ich nie widze ) mi zależało by na tym bym miał wszystkie wiadomości jakie pobiorę na PDA.
HTC

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2007, 09:27:59 »
Mozesz ustawic ze ma CI wszystkie pokazywac nie tylko z ostatnich ilus dni. Jednakze w przypadku sciaganej poczty pokaze CI wszystkie do momentu az nie pobierzesz ich na pececie, wtedy te pobrane znikna z pocketa przy pierwszym sciaganiu poczty.

Generalnie Pocket ma byc dodatkiem do duzego komputera a nie jego zastepowac dlatego poczta jest tak rozwiazana, ze z zalozenia jak sciagniesz na PC to nie potrzebujesz ich na PPC, ale jezeli jednak je potrzebujesz to po to masz mozliwosc synchronizowania maili z Outlookiem.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2007, 10:09:51 »
a po co w WM5 program do zmiany orientacji :?:  przeciez ta funkcja jest dostepna w systemie, mozna sobie pod przycisk podpiac

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2007, 11:02:46 »
a po co w WM5 program do zmiany orientacji :?:  przeciez ta funkcja jest dostepna w systemie, mozna sobie pod przycisk podpiac
No dokładnie. Polecamy zatem instrukcje obsługi lub pobawienie się z magicznym "Settings" ;)

*

Offline storm

• *
  • 52
    • Wrzucaj foty
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2007, 11:41:48 »
To zmianę "orientacji" mam załatwioną  ( dzięki panowie )  :ok:

Mozesz ustawic ze ma CI wszystkie pokazywac nie tylko z ostatnich ilus dni. Jednakze w przypadku sciaganej poczty pokaze CI wszystkie do momentu az nie pobierzesz ich na pececie, wtedy te pobrane znikna z pocketa przy pierwszym sciaganiu poczty.

Teraz juz wszystko jest jasne jak słoneczko.

Dziękuje za pomoc  :grin:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2007, 11:47:55 wysłana przez storm »
HTC

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 22, 2007, 13:04:12 »
Zawsze możesz zrezygnować z synchronizacji i zainstalować jakiś inny program pocztowy, żeby pobierał całą pocztę na PDA. Ja np. muszę mieć zawsze przy sobie pełne archiwum poczty, więc jakieś kilka ostatnich dni na PDA to porażka, trochę to i tak bez sensu, bo co MSowi zależy. W dodatku synchronizacja jest be, bo jak stracimy dane z PDA to nie będzie za ciekawie, dlatego pełna poczta na PC i pełna na PDA to jedyne dobre rozwiązanie  B)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2007, 13:17:14 »
Nie koniecznie, bo u mnie pelne archiwum poczty ma w tej chwili ok 4GB wiec nie wyobrazam sobie pelnego archiwum poczty na PPC  :P

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 22, 2007, 13:21:04 »
Zawsze można gmail. To dobre rozwiązanie dla PDA :)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 22, 2007, 13:53:02 »
Nie koniecznie, bo u mnie pelne archiwum poczty ma w tej chwili ok 4GB wiec nie wyobrazam sobie pelnego archiwum poczty na PPC  :P
Ja sobie wyobrażam, jest internet, jest poczta.

Zawsze można gmail. To dobre rozwiązanie dla PDA :)
Tego właśnie używam, dostęp wszędzie i bez problemu do poczty ze świetną wyszukiwarką. Nie wyobrażam sobie już mieć innego konta pocztowego :))

Uprzedzając pytanie "a co jeśli nie masz akurat dostępu do internetu?" - więc akurat jak się korzysta z poczty to się też coś wysyła, a ja ktu odpisać offline :E Ważniejsze informacje, do których muszę mieć dostęp cały czas, kopiuję po prostu do dokumentów tekstowych.

*

Offline storm

• *
  • 52
    • Wrzucaj foty
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 24, 2007, 07:52:05 »
Ja uważam że konto pocztowe tylko online to zły pomysł, czasami pracuję z odebraną pocztą "off line" i w takiej sytuacji nie wyobrażam sobie nie mieć pod ręką całego archiwum. Jednak dla większości zapewne się to sprawdzi, ja otrzymując dziennie około 100 wiadomości musze mieć wszystko na PDA, taka praca  :)

HTC