Kilka pytań.........

• 6 Odpowiedzi
  • 579 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytań.........
« dnia: Październik 09, 2004, 19:04:43 »
1. O co chodzi z tym tekstem: "Uwaga! Po wyładowaniu się baterii, wszystkie programy będziesz musiał instalować jeszcze raz, ponieważ są one zapisywane w pamięci RAM" ?
Tak jest napisane na kartce, która była wewnątrz opakowania.
2. Gdzie mogę znaleźć jakiś freewer'owy software dla PPC ??
Oprócz tych na pdaclub.pl oczywiście. Chciałbym jakąś przejrzystą stronkę z mnóstwem programów do PPC... jeżeli taka istnieje.
3. Jak zmienić orientację ekranu? Gdzieś kiedyś czytałem, że da się to zrobić w systemie Win 2003 Pocket.
4. Czy na PPC są dostępne wygaszacze ekranu ?
5. Czy Pocket MVP obsługuje napisy do filmów i czy da się przesunąć film nieco do góry tak jak w Vplayerze, aby napisy nie były na filmie ?
6. Czy jest możliwość w eksploratorze wyświetlać ikony jako duże, a nie jako listę ?
7. Czy istnieje WinAmp dla PPC ?

Kilka pytań.........
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2004, 19:10:13 »
Ad1. Więc programy sa przechowywane w pamięci RAM która po wyładowaniu baterii "pada"- krótko mówiąć. :) Oczywiscie masz jeszcze backup battery ale lepiej sukcesywnie ładować PDA
Ad.2 np. www.pdagold.com
             www.freewareppc.com
lub wpisz w google freeware+pocket+PC
Ad.3 Jak masz WM2003 SE to jest to w standardzie a jak masz WM 2003 to np. programem: Nyditot Virtual Display.
Ad.4 Ostatnio był taki news na stronie głównej.
Ad.5 nie wiem :)  ale raczej nie
Ad.6 Nie
ad.7 Tak. Nazywa się Winampaq a zdobyc go możesz np. tu: http://www.pdagold.com/software/list.asp?s=winampaq&p=1

Kilka pytań.........
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2004, 19:13:53 »
Kurczę, stary, myślałem, że będę czekać pół roku na odpowiedzi...
Dziękuję bardzo.
Możesz mi powiedzieć jak tą orientację zmienić, gdzie mam to przestawić ??

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Kilka pytań.........
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2004, 19:21:43 »
W wm2003 (i 2002) możesz użyć (płatnego) programu Nydiot Virtual Display. Pozwala obracać ekran o 90 stopni (z 240x320 na 320x240), a także zmieniać rozdzielcość (max. 2020x2040 pikseli :) ).
W wbudowanym eksploratorze plików nie możesz zmieniać wielkości ikonek, dopiero w darmowym Total Commanderze możesz zmianić wygląd ikonek na ten który jest np. w winXP.
A co do napisów i położenia obrazu wideo. To wszystko możesz zmienić podczas konwersji filmu z pc na ppc (poczytaj o tym lepiej).

Kilka pytań.........
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2004, 20:16:50 »
Dzięki, ale mi chodzi o to, żeby napisy załdować z osobnego pliku.
Przecież chyba nie da się wbudować napisów w plik video ?

*

Offline aves

• 18
Kilka pytań.........
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 09, 2004, 20:57:50 »
Cytat: bartekjones6
Możesz mi powiedzieć jak tą orientację zmienić, gdzie mam to przestawić ??

nie mam WM2003 SE ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze nie ma tego w HELPie/instrukcji

Cytat: bartekjones6
Przecież chyba nie da się wbudować napisów w plik video ?

da się, choc dla kogos kto nie bawił sie wczesniej w konwersje filmow moze byc nie takie oczywiste - polecam poszukac odpowiednich opisow/wskazowek na stronie www.doom9.org . prawdopodobnie wiazac sie to bedzie rowniez z uzyciem programu virtualdub

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Kilka pytań.........
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 09, 2004, 21:03:29 »
Napewno w hepie w wm2003 nie ma instrukcji jak obrucić ekran... bo po prostu nie da się(bez użycia odpowiedniego programu).