Desktop Search dla PDA

• 5 Odpowiedzi
  • 705 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline luktom

• *
  • 98
    • luktom.biz
  • Sprzęt: MDA Vario II
Desktop Search dla PDA
« dnia: Lipiec 01, 2006, 22:33:12 »
Witam!

Czy istnieje jakis program w stylu Desktop Search z dużego PC dla palmtopów?

Pozdrawiam

luktom
Łukasz Tomaszkiewicz :: luktom
www.luktom.net / www.luktom.biz

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Re: Desktop Search dla PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2006, 08:33:21 »
Cytat: "luktom"
Witam!

Czy istnieje jakis program w stylu Desktop Search z dużego PC dla palmtopów?

Pozdrawiam

luktom

Nie znam programu o ktorym piszesz ale jest w PPC funkcja wyszukaj ktora przeszukuje wszystko tj. zarowno pliki jak i kontakty czy wpisy w PIMie. Jest to standardowa funkcja systemowa wiec odnalezc ja latwo.

*

Offline luktom

• *
  • 98
    • luktom.biz
  • Sprzęt: MDA Vario II
Desktop Search dla PDA
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2006, 10:55:16 »
Hmm... tylko, że ona nie przeszukuje wszystkich danych w plikach np. tagów ID3 w plikach MP3 lub danych EXIF w plikach graficznych.

Poza tym, wyszukiwanie trwa dłuższą chwilkę, nie to co w Desktop Search - tam wyniki są od razu.
Łukasz Tomaszkiewicz :: luktom
www.luktom.net / www.luktom.biz

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Desktop Search dla PDA
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 03, 2006, 20:08:35 »
Cytat: "luktom"
Hmm... tylko, że ona nie przeszukuje wszystkich danych w plikach np. tagów ID3 w plikach MP3 lub danych EXIF w plikach graficznych.

Poza tym, wyszukiwanie trwa dłuższą chwilkę, nie to co w Desktop Search - tam wyniki są od razu.

Nadal pisze troche po omacku ale AFAIR wyniki masz od razu bo program w tle ideksuje wszystkie pliki na PC. Cos za cos - szybkosc dzialania okupiona jest sporym obciazeniem zasobow komputera. Na PPC na szczescie nikt jeszcze takiego programu nie wymyslil :)

*

Offline Hikari

• **
  • 200
  • Sprzęt: HTC HD2
Desktop Search dla PDA
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2006, 22:05:53 »
Problem w tym, ze wyszukaj ma problem z mailami! U mnie nie moze przeszukac bazy maili (SPV 3000) i po prostu sam sie zamyka.

Moze ktos wie jak pozbyc sie tego problemu lub zna inny program do przeszukiwania danych lub tez wie, jak zsynchronizowac sms'y z outlookiem???

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Desktop Search dla PDA
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2006, 22:16:19 »
A u mnie na WM 5 nawet nie porafi wyszukać porządnie nazw plików. Jest sobie plik "wisbar.cab", wpisuję "wisbar" i go znaleść nie umie. Chętnie znalazłbym alternatywę. Na pockecie i tak szybko wyszukuje, a na komputerze te całe Desktop Search ostatnio usuwałem, bo po pierwsze zaindeksowane wyniki nieraz są przestarzałe, a po drugie mocno muli komputer przy indeksowaniu. I niestety blokuje wtedy zwykłą wyszukiwarkę, co mi się nie za bardzo podoba.