Kilka kart pamięci w ipaqu

• 5 Odpowiedzi
  • 626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kr1s

• 14
« dnia: Marzec 16, 2007, 11:49:30 »
Witam.
Mam pytanie dotyczące używania kilku kart pamięci w jednym ipaqu.
Dotychczas miałem jedną kartę pamięci (512MB), na której przechowywałem programy, gry itp. Niedawno zamówiłem kartę 2GB na której chciałbym przechowywać tylko jakiegoś mp3 playera i same mp3ki. Ale po przełożeniu kart na ekranie Today zostają pozostałości z tej pierwszej karty (Automapa itp.) Moje pytanie dotyczyc tego, czy isnieje możliwość (np za pomocą jakiegoś programu), żeby każda z tych kart miała swój oddzielny ekran Today. Wyglądałoby to bardziej elegancko. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2007, 12:23:16 »
Kr1s

Nie da sie tak... Mozesz jedynie zainstalowac sobie jakiegos launchera np. SPB Pocket Plus czy innego i porobis zakladki i powrzucac w nie programy, ktore sa zainstalowane na poszczegolnych kartach i przelaczac sie miedzy nimi.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Re: Kilka kart pamięci w ipaqu
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2007, 12:26:36 »
Cytat: "Kr1s"
Witam.
Mam pytanie dotyczące używania kilku kart pamięci w jednym ipaqu.
Dotychczas miałem jedną kartę pamięci (512MB), na której przechowywałem programy, gry itp. Niedawno zamówiłem kartę 2GB na której chciałbym przechowywać tylko jakiegoś mp3 playera i same mp3ki. Ale po przełożeniu kart na ekranie Today zostają pozostałości z tej pierwszej karty (Automapa itp.) Moje pytanie dotyczyc tego, czy isnieje możliwość (np za pomocą jakiegoś programu), żeby każda z tych kart miała swój oddzielny ekran Today. Wyglądałoby to bardziej elegancko. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

Nie da się, przynajmniej nie znam takiego oprogramowania które by to umożliwiało. Co do automapy ona zostaje na todayu bo to jest wtyczka która zawsze instaluje się do ramu niezależenie gdzie instalowałeś am.

edit: oleyek byłeś szybszy :))
Are you shpongled?

*

Offline Kr1s

• 14
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2007, 12:26:36 »
No cóż, mówi się trudno, dzięki za radę, temat do zamknięcia.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2007, 12:41:49 »
no zostaje jeszcze wyjscie pod tytulem dwa backup na kazdej karcie inny i przy zmianie karty hr i backup z karty

IMO strasznie meczacy pomysl  :))

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 16, 2007, 13:49:06 »
Da się.
Zobacz tu: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=36381
A w uzupełnieniu tamtego wątku:
Przywracam system z backupów - fakt, trwa to nieco.Ale tak za często kart nie zamieniam.
Ale w zależności od karty, mam PDA do:
 nawigacji- wywalone wszystko co zbędne w pamięci lub do
 multimediów - różne relaksujące gadżety  do oporu.
W obu wersjach oczywiście jest inny today.
Skończyły się zwiechy AM, slimazarność itd. Choć wyznaczanie trasy po zjechaniu na manowce, powyżej prędkości 80km/h trwa nadal bez zmian- wieki:-(

palmus
palmus