karta sd

• 12 Odpowiedzi
  • 587 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

karta sd
« dnia: Styczeń 01, 2006, 15:33:58 »
Jest kilka wątków na forum dotyczących kart sd, ale z czymś takim się nie spotkałem.
Miałem problem z kartą sd w ipaqu 4150. Nie mogłem zainstalować aplkiacji z rozszerzeniem exe na karcie (była to gra) - oczywiście robiłem to z poziomu komputera stacjonarnego. Wyskakiwał wtedy komunikat, że jest za mało miejsca na karcie co było niezgodne z rzeczywistością.
Ktoś mi podpowiedział, żeby zrobić format karty za pomocą aplikacji która jest w zakładce ustawienia w pockecie-tak uczyniłem.
Efekt jest taki, że moja karta jest zupełnie niewidoczna: przez mojego pocketa, przez pocket mechanic na pockecie znajomego, przez czytnik kart.
Co robić?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
karta sd
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2006, 21:03:32 »
Zainstaluj programik o nazwie Format z naszego dzialu Download. Ten program dostepny w menu Settings w iPAQ 4150 nie formatuje karty pamieci tylko iPAQ File Store. Jestes pewien ze instalowales program na Storage Card a nie w iPAQ File Store, ktory mogl miec faktycznie malo wolnego miejsca?

karta sd
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2006, 22:45:59 »
Sciągnałem dwa programy do formatowania: format oraz flash format-żaden z nich nie widzi karty  :( .
Jestem pewien, że instalowałem tą grę na karcie, a nie w ipaq file store.

*

Offline lipciopda

• 6801
karta sd
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2006, 23:07:39 »
no to sprawdz karte w jakims aparacie foto albo w czytniku USB na komputerze - jak rowniez bedzie niewidoczna to znaczy, ze masz walnieta karte

sprawdz czy masz najnowszy ROM w 4150

karta sd
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2006, 23:39:31 »
Karta ma tydzień i działała, tzn. była widoczna na kompie i ppc. Co prawda miałem problem z instalacją aplikacji na nią ( chodziło o gre quake ), ale przez czytnik kart zdjęcia przyjęła bez problemu.
Wszystko się walnęło jak zrobiłem format z zakładki settings-Kuba piszę, że on formatuje ipaq file store, ale u mnie nie wiedzieć czemu wpłynął jakoś na kartę sd.
W czytniku kart i w aparacie też jest niewidoczna.
Rom mam w wersji 1.10.

*

Offline lipciopda

• 6801
karta sd
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2006, 00:02:04 »
sformatuj ja w aparacie fotograficznym - opcja format w menu - jesli sie nie uda to walnela ci karta - jesli sie uda to po takim formacie powinna byc widoczna w PDA

karta sd
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2006, 00:08:11 »
Dzięki, spróbuje ją sformatować w aparacie jutro u znajomego i dam znać co wyszło.

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
  • Sprzęt: wszystko co nowe nie dłużej niż 2 m-ce
karta sd
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2006, 02:27:31 »
Jak nie jest widoczna wogóle w systemie to sobie odpuść. Przerabiałem to tydzień temu przez 3 dni z inną kartą  :)  

Wejdź na strone producenta i sprawdź czy jest kompatybilna z twoim sprzętem. Ale szczerze w to wątpie, bo palmtop widział by ją przynajmniej jako nieczytelną lub źle sformatowaną. Jak nie widzi jej wogóle to nie może jej rozpoznać.

*

Offline lipciopda

• 6801
karta sd
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2006, 02:33:10 »
kaja13 - sformatuj karte w aparacie foto - nic sobie nie odpuszczaj zanim tego nie zrobisz

karta sd
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2006, 15:44:35 »
Format w aparacie nie jest możliwy. Wyskakuje komunikat, że jest błąd karty.
Chyba jedyne co mi pozostało to próbować reklamować tą kartę.
Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

karta sd
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 02, 2006, 15:45:51 »
Przychodzi mi jeszcze do głowy pomysł z programem odzyskiwania danych. Czy ktoś kiedyś używał czegos takiego i czy to może pomóc?

*

Offline lipciopda

• 6801
karta sd
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 02, 2006, 23:03:56 »
raczej bez szans to widze - jesli aparat nie chce jej nawet sformatowac to reklamuj karte

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
  • Sprzęt: wszystko co nowe nie dłużej niż 2 m-ce
karta sd
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 04, 2006, 00:19:20 »
Gwarancja ew. sprawdź w innym czytniku na PC.