O.o Tym pytaniem o format to mnie zupełnie zaskoczyłeś... a jak to mogę sprawdzić ? (Sorki za lamerskie pytanie, ale moim zdaniem tam jest FAT, do pocketa wpiąłem zupełnie nową kartę)
Ale już chyba doszedłem do przyczyny mego totalnego zbaranienia

Mianowicie me modyfikacje rejestru odnośnie "DisablePowerManagement" były ok, ale to nie w tym mym zdaniem tkwi problem... Po przejściu mego "tytana" w stan spoczynku, a następnie wzbudzeniu mogę, tak jak już wcześniej wspominałem przegladać zawartość karty, czasami wyświetlą się pliki, czasami nie. Ale generalnie mam tą możliwość, a samo urządzenie wskazuje fakt obecności karty - czasami z błędnym odczytem ilości wolnego miejsca.
Problem w tym, że karta po stanie wybudzenia posiada status "read-only" - czyli przejrzyj i nic więcej
Przykład: Przed przejściem w stan uśpienia zostawiłem uruchomionego TC v2.0, po wybudzeniu Start -> Ustawienia -> Pamięć, i ukatywniłem TC - me zdziwienie - mogłem normalnie pracować.
Tak więc mym zdaniem pozostaje odnalezienie w rejestrze odpowiedniego klucza (i bardzo w to wierzę, że taki istnieje - powiedzcie, że TAK!!) odpowiedzialnego za zabezpieczenie nośnika danych.
Dlatego też zwracam się z
wielką prośbą do Was klubowicze o pomoc w rozwiązaniu tego bolącego tematu!
____
Dygresja: "Dlaczego Microsoft nigdy nie zaadoptował jakże cuownego narzędzia jakim jest prosty, a wręcz banalny linuksowy "CHMOD" ??"
Czekam na wasze wskazówki i pomoc Panowie
Znawcy rejestru odezwijcie się