kamera dla pocketa

• 3 Odpowiedzi
  • 544 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rzuf

• **
  • 211
kamera dla pocketa
« dnia: Październik 29, 2006, 12:17:32 »
Witam!

Opcji SZUKAJ uzylem ale zobaczymy jak dokladnie ;)

Szukam jakiejs kamerki wraz z softem (albo z wlasnym zasilaniem albo z pocketa) ktora moglbym podlaczyc do pocketa Asus A716 albo hp 1930.
Generalnie ma ona sluzyc do bardzo specyficznej rzeczy. Jestem graczem ASG (air soft gun) i zdaza mi sie grac w taktyce czarnej (budynki).
Zamiast lusterka chcialem uzywac kamery podlaczonej do mojego pocketa, ktora moglbym wystawic za rog pomieszczenia czy na kabelku puscic w dol itp.

Wystarczy zeby przekazywala mi na ekran pocketa obraz. Kabel nie musi byc super dlugi, nie potrzebne mi nagrywanie widzianego obrazu itp (ale mile widziane of coz :) )

Niestety moje pockety nie maja USB hosta wiec nie wiem ja kto bedzie wygladac... ale moze jednak ktorys z forumowiczow szanownych sie z takim dynksem spotkal.

Dziekuje serdecznie za jakiekolwiek info

Pozdrawiam
Rzufik

*

Jinks

kamera dla pocketa
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2006, 13:06:34 »
Gratuluję. Miło,że ktoś o to pyta. Z wrodzona skromnością polecam temat mojego autorstwa.
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=45847&highlight=kamera+pocketa
O takich na kabelek, czy bluetooth nie słyszałem. Nie znaczy to jednak,że takich nie ma. Nie szukałem dokładnie.
Są sklepy z takimi bajerami jak podsłuchy,mikrokamery. Poszukaj w takich. Może da się coś takiego dopasować. Ale może się zdarzyć,że bez programu odpowiedniego nic nie będzie działać.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
kamera dla pocketa
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2006, 14:00:38 »
Swego czasu na moim poprzednim hx4700 testowałem kamerki HP na CF oraz te Specteca na SD. Dużo wyżej oceniłem Specteca  chociaż jakość zdjęć nie był specjalna , dużo lepsza była na słynnym aparacie foto EyeQ na BT .
Myślałem też o przedłużaczu kablowym - z elektronicznego punktu widzenia to wystarczy zwykly przedłużacz - do 1 -1,5 m straty nie powinny być problemem ( materiały są łatwo dostępne i tanie: stara mała karta SD jako wtyczka/ewentualnie przejściówka SD-miniSD , przewód 8 żyłowy o tani kart reader SD jako gniazdo żeńskie  :))
potrzebna zgoda

kamera dla pocketa
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2006, 17:57:01 »
Mam do sprzedania kamerę SDIO HP.Pełen komplet.Cena-100zł.Jeżeli byłby ktoś chętny:GG3053407