Kalendarz na plupicie?

• 14 Odpowiedzi
  • 1479 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kalendarz na plupicie?
« dnia: Październik 10, 2004, 20:21:29 »
Mam wyrzucony kalendarz na pulpit. Tyle ze podaje mi najbliższy wpis dokładnie z godziną , raczej przedziałem godzinowym ale nie podaje dnia, to strasznie wkurzające. Jak to zmienić (żeby dzień pokazywało a tą godzinę to niekoniecznie?

Gdzie zmienić dzwięk alarmu? (np do wiadomości z kalendarza, lub dzwonka budzika)

Czy jest jakiś program , notatnik żebym w nim mógł zapisywać ręcznie notatki ale żeby automatycznie plik z tą wiadomością zostawał wyrzucony najlepiej na pulpit, tam go zawsze znajdę?

Na pulpicie mam Tap here to start Windows Media Player. Jak to wywalić. Sprawdzałem w today ale tam tego nie ma.

Ciężko mi się przyzwyczaić do tej malutkiej klawiaturki, mam 9210i i siła przyzwyczajenia robi swoje.  Hurtowo spisałem moje bolączki.

Autor

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2004, 20:33:18 »
Jakiego masz PDA? Pewnie cos nowego... z WM 2003 SE? Chyba jeden z iPAQow. Jesli tak to mozliwe ze z tym Windows Media Playerem to chodzi o Launch Page. Mozna to wylaczyc w menu Settings -> Today -> zakladka Items i odhaczyc pozycje iPAQ Entertainment.

Co to znaczy ze masz wyrzucony kalendarz na pultpit? Masz standardowa wtyczke Calendar tak? Jesli tak to nie musisz sie martwic o dzien ... bo ona pokazuje zawsze tylko spotkania z aktualnego dnia. Jak chcesz cos lepszego to polecam nasz dzial Download -> Programy -> Pluginy do ekranu Today. Polecam np. darmowy PI Today.

Dzwieki zmienisz w Menu Settings -> Sounds and Notifications. Z rozwijanego menu wybierasz konkretne zdarzenie i tam zmieniasz przypisany dzwiek.

Notatki mozesz umieszczac na ekranie np. w postaci zadan (Tasks). Lepszy plugin do tego rowniez znajdziesz w dziale Download. Inne rozwiazanie to np. plugin Notes Today.

Mala klawiaturka? No to jest kompromis pomiedzy wielkoscia ekranu a jego czytelnoscia. Zawsze mozesz zainstalowac Spb FullScreen Keyboard, albo kupic pelnowymiarowa klawiature sprzetowa.

Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2004, 21:28:28 »
Wielkie dzieki za tak obszerną odpowiedz. Mam Mio 168.
Ale PI Today nie chce mi się uruchomić, wyskakuje komunikat Cannot find "PITab" (or one of this components). Make sure the path and filename are correct and all the required libraries are available" Przegrałem jak było w instrukcji . Co źle robię?
Autor

*

Offline Mr Q

• 499
  • Sprzęt: Samsung Spica I5700
Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2004, 22:52:32 »
a zeby dzialla PI Today nie trzeba miec przypadkiem Pocket Informanta?
I co się gapisz?! Człowieka nie widziałeś??

*

Offline kanczug

• 19211
Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2004, 23:06:27 »
Nie nie trzeba miec pocket informanta. Nie co moze byc nie tak. Napisz jak to wgrales... dokladnie.

Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2004, 23:46:48 »
No więc tak,
 rozpakowałem archiwum, otzrymałem 4 pliki tj pitoday.dll, pitoday.exe, pitodayUI-deu.dll, i readme.txt. Wszystko przegrałem do Mio do pamięci wewnetrznej do katalogu my dodocuments. Z tamtąd plik pitoday.dll przegrałem do katalogu windows. I chyba tyle. Uruchamiam plik pitoday.exe jest wszystko ok ale jak chcę przycisnąć ikonki na górze tj kalendarz to wyskakuje taki błąd jak pisałem.

Autor

*

Offline miklo

• **
  • 116
  • Sprzęt: BB9810
Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 11, 2004, 13:13:44 »
Też tak miałem. Olałem to i zasadziłem sobie Calendar+. Bardzo fajna i również darmowa wtyczka. Dodatkowo zasadziłem sobie Task+.
Psion Siena 1mb -> DOT 320 -> SEP800 -> Palm Tungsten T3 -> HP Ipaq 4150 -> Nokia 770 -> Nokia E50 -> Nokia E71 -> BB9700 -> BB9810 & BB9900

Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 11, 2004, 16:06:55 »
No nie bardzo darmowa bo trial. Chyba ze kolega ma inny link. A jesli PI Today nie chce ze mna wspolpracowac to nie bedę się kopał z koniem.

Autor

[Dodano: 2004-10-11 16:39:45]
testuję Calendar plus, i też dziwnie jest. Wyrzuca mi tyle dni na pulpit ile chcę, tyle ze nie ważne czy coś tam jest do zrobienia czy nie, to bez sensu. Powinien pokazywać np najbliższy wpis w kalendarzu i przy tym date. I to by mi wystarczyło. Może czegoś nie uruchomiłem.

Autor

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 11, 2004, 17:41:32 »
Możesz ewentualnie spróbować tAgenda - bardzo elastyczna i obszerna konfiguracja.

Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 11, 2004, 18:23:56 »
tAgenda  rozpakowałem tak jak było w opisie i nic. Nie wiadomo jak zainstalować. Tylko cztery pliki w tym zadnego do uruchomienia.

Autor

*

Offline kanczug

• 19211
Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 11, 2004, 18:40:45 »
Cytat: autorus
tAgenda  rozpakowałem tak jak było w opisie i nic. Nie wiadomo jak zainstalować. Tylko cztery pliki w tym zadnego do uruchomienia.

Lame! Prosze czytac FAQ i Dzial dla Poczatkujacych, a nie zadawac tutaj takie pytania... To co teraz robisz jest niezgodne z regulaminem! Radze sie z nim zapoznac.

Podpowiem - Dzial dla Poczatkujacych, drugi artykul, ostatni akapit.

Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 11, 2004, 19:12:09 »
Czytałem dla poczatkujęcych. Po prostu musiałem zrobić reset. I teraz działa ok.

Autor

Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 04, 2005, 14:37:55 »
..no tak pogrzebalem w szukaj i znalazlem:D..tez pare pytan w tym temacie..
...pierwsza kwestia to ze chcialbym widziec na todayu spotkania przynajmniej 3 dni naprzod bez koniecznosci wglebiania sie w kalendarz..
..dwa kwestia przypominanania..czy jest mozliwosc ustawienia tak  przypominania aby wlaczal sie np co 5 minut..tzn zauwazylem ze ustawiam np spotkanie na 14 przypomina mi raz a potem juz milczy..wiem ze mozna przestawic jak juz sie uslyszy (snooze)  ale czy jest mozliwe automatyczne ustawienie takie  np jak mam w kieszeniu i poprostu go nie uslysze 1 raz zeby mi znow za 5 minut zapikal:P...
..teraz kwestia glosnosci...czy jest mozliwe ustawienie poziomow typu ..glosniej narastajaco itp
...a moze jakis inny program z poodbnymi opcjami?
..dzieki

[Dodano: 2005-04-04 14:41:32]
ale dostane po uszach:D  oki temat wtyczki mam juz (download:))oto mi chodzilo a co z reszta?

[Dodano: 2005-04-04 16:11:22]
..kuba z ta wtyczka to racje ludzie maja..tez sciagnalem ja  i mam te samo info co koledzy pisza wyzej a wyglada fajnie..szkoda no juz siecieszylem ze pojdzie
..jak dasz rade to odpowiedz

*

Offline kanczug

• 19211
Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 04, 2005, 16:17:37 »

Kalendarz na plupicie?
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 05, 2005, 09:31:01 »
no tak wlasnie oto mi chodzilo:D..dzieki..jeszcze do konca go nierozgryzlem ale widze ze to to