jeszcze raz pytanie o looxa

• 8 Odpowiedzi
  • 1279 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 09, 2002, 23:34:46 »
Używam looxa od 4 miesięcy i:
- problemów z ekranem nie mam
- problemów z połaczeniem z komorką ( me45 ) też nie, ale probowałem przez IRDA
- mikrofon taki sobie co nie znaczy że zły ( w FS twierdzą że da się to poprawić w najblizszym czasie poprze upgrade softu )

- po upgradzie romu problemów brak

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2002, 10:55:53 »
Początkowo mialem chwilami migotanie ekranu, ale z czasem znikneło (nie wiem czy samo z siebie czy też dzięki upgradowi softu)

mikrofon jest kiepski i chcialbym wierzyc ze moze tu pomoc kolejny upgrade

czasami mam problemy z wdzwanianiem sie na moje konto ale odkąd zaczalem postepować tak jak poradzic mi Jakub (admin) to problemy zniknely

jakosc obrazu (ostrosc zdjec) w porownaniu do Ipaqa jest gorsza

po za tym jestem zadowolony, zwlaszcza z wbudowanego gniazda na CF (zadnych pleckow....;) )

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 13, 2002, 12:20:35 »
Problemy:
- migajacy ekran (naprawiaja w serwisie ... czasem nie do konca)
- nie wlaczajace sie podswietlanie (gdy PDA lezy dlugo w ciemnym pokoju lub w pokrowcu i potem probujemy go wlaczyc to sie nie podswietla) (trzeba resetowac, wlaczac/wylaczac nawet 20 razy az sie podswietli)
- polaczenie ActiveSync nie zawsze sie udaje (czasem tylko jako Guest, czasem w ogole komputer nie widzi LOOXa)
- po instalacji nowego ROMu raz na jakis czas robi sie HARD RESET
- ... pewnie cos jeszcze ... ale wymazalem to ze swojej pamieci

Pozostale minusy "nie iPAQow":
- niektory soft nie dziala poprawnie (szczegolnie gry - zamiast obrazu sa jakies krzaczki) (np. TV Remote ten ktory mozna sterowac glosem zamiast zmieniac programy to zapale diode na obudowie LOOXa :)
- maly wybor akcesoriow dla portu szeregowego

Oczywiscie moj model byl wyjatkowo pechowy bo malo kto ma z LOOXem takie problemy. Jak pech to pech :(

*

Offline kozi

• **
  • 220
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2002, 11:50:59 »
dzieki - wlasnie o cos takiego mi chodzilo

:(  - no i nie wiem co wybrac  (moze iPaqa 3970, albo jakas toshibe)

czy ktos wypowie sie w podobnym stylu o H3970 ?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2002, 10:21:10 »
Po prostu masz szczesliwy model. A w serwisie to zaprzeproszeniem @#@!$ wiedza. I nie chodzi mi tylko o Polske.

Co do regulacji podswietlania to nie o to chodzi. Poczytaj sobie forum np. na firstloox.org to zobaczysz ilu ludzi ma takie problemy.

Nie polecam nikomu kupowania LOOXa jesli nie moze go w jakis sposob przetestowac lub wymienic po kilku dniach gdy okaze sie ze bedzie posiadal wspomniane wyzej usterki. W serwisie niestety nie potrafia sobie z tym poradzic.

Ja tez mialem iPAQa ... i tesknie to jego bezawaryjnosci. Postanowilem wrocic do starej i sprawdzonej marki. Co iPAQ to iPAQ :)

Juz wkrotce bedzie chyba test 5450 na PocketPage :) ciekawe czy ta nowosc bedzie "robaczywa".

*

Offline umbro

• *
  • 67
    • http://217.96.194.164/pbx
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2002, 00:17:54 »
Sprzedaje Loox , Ipaq , i inne .....Loox nie wyróznia się co do jakości i awaryjności ani + ani - ....ma zalety co do funkcjonalności i do wyposażenia .
Nowych Ipaq serii 5xxx nie znam z autopsji , ale seria 38xx i 39xx nie rozpieszczała bezawaryjnością .
Chyba najlepiej było 37xx .
Serwis Loox usuwa większośc problemów ( migotanie , synchronizacja ...) ale nie mają sposobu na słaby mikrofon .
A forum nie rozpieszcza ani Loox , ani Ipaq ........

*

Offline kozi

• **
  • 220
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 19, 2002, 11:37:53 »
co takiego nawala w Ipaqu 3970 ?

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 19, 2002, 12:16:32 »
Mój Loox też jest OK. Po upgrade wszystko działa dobrze i jak by szybciej. Problemy z synchro miewam czasami ale rzadko. ŻADNYCH HARD RESETÓW!!! bateria lepsza niż w moim starym 3660, ekram całkiem nie zły choć mniejszy minimalnie niz w ipaq-u. Ogólnie jestem zadowolony i narazie nie myslę o zmianie. Nie wcześniej niż na jesteń przyszłego roku. I nie histeryzujcie z powodu byle bzdety. Nie ma sprzetu idealnego i nigdy nie będzie!!!

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 20, 2002, 23:44:01 »
Podobno w iPAQach 39xx wyskakuja martwe piksle.