Jest jakies rozwiązanie na ten budzik ?

• 9 Odpowiedzi
  • 1236 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline VG

• **
  • 184
« dnia: Styczeń 09, 2007, 09:07:14 »
Witam
mam SPB Time i przez kilka dni się włączał i przestał. Pierwszy pomysł to przeniesienie go na kartę, i znowu dwa dni się włączał i przestał  :wkurzony: , teraz nawet systemowy alarm się nie włącza :kill:
Wyczytałem na forum ze nie tylko miałem problem z budzikiem czy jest  jakiś fix na te problemy z budzikiem w WM05 ?

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2007, 09:37:57 »
jak na razie brak jakiegokolwiek fixa na ten problem :(
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline VG

• **
  • 184
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2007, 10:01:47 »
Po dwóch resetach ustawiłem na 9.20 i się włączył  :mysli:, no szlag mnie trafi, jak mogę mieć pewność ze mnie obudzi ?

A jakaś bliższa przyczyna tego zjawiska jest znana ?

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2007, 22:23:15 »
tez tak mialem - raz dzialal,a raz nie. sciagnij sobie nowsza wersje, jest na stronie spb - u mnie pomoglo!
podobnie zreszta bylo z spb diary, wyswietlalo przypomnienie na ekranie, ale zero dzwieku. po sciagnieciu najnowszej wersji wszystko dziala jak nalezy :)) nie rob upgrade do nowszej wersji, tylko najpierw odinstaluj stara, soft reset i wtedy nowa instaluj. a najlepiej jakbys mial jakis backup zrobiony zanim wogole wrzuciles spb.

moze w tych najnowszych sa jakies poprawki do wm05 :mysli:  no glowy nie dam, ale u mnie zdalo to egzamin ;)
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

Offline pablo

• **
  • 216
  • Sprzęt: Acer N311, Samsung I5700
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2007, 09:12:37 »
Polecam dogranie aplikacji Wakeup Tweak http://www.pocketpcfreewares.com/en/index.php?soft=876
Napisana pod WM 2003 ale sprawdza się na moim acerze n311 z WM5,0 . Wszystkie problemy z alarmami zniknęły .
pozdrawiam

*

Offline pablo

• **
  • 216
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 10, 2007, 11:12:34 »
Cytat: "VG"

A jakaś bliższa przyczyna tego zjawiska jest znana ?

Tu jest wyjaśnienie :
Everyone knows now that the PocketPC turns itself on at midnight to execute some maintenance routines, in particular the alarm initialisation. There is a fault in that the delay to switch on the Pocket PC is only 15 seconds, and that that time lapse is too short to do it correctly. Consequently, some users had have the unpleasant surprise of not hearing their Pocket PC ring out when it should have.

W skrócie : pockety uruchamiają się o północy żeby m in. aktywować alarmy . Systemowo czas aktywacji trwa 15 sekund ale jest on za krótki co objawia się właśnie brakiem alarmów .
Link który podałem wcześniej prowadzi do aplikacji , która wydłuża ten czas defaultowo do 60 sek. (zalecane przez producenta) ale można go zmieniać  .

pozdrawiam

*

Offline VG

• **
  • 184
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 11, 2007, 09:28:22 »
pablo :
dzieki za linka , ale mam pytanko : na stronie tego softu napisano :"his bug can be corrected by a change to the Registry"  jak to zrobić ? jakie to wpisy rejestrów ?

*

Offline pablo

• **
  • 216
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 11, 2007, 09:41:37 »
Cytat: "VG"
na stronie tego softu napisano :"his bug can be corrected by a change to the Registry"  jak to zrobić ? jakie to wpisy rejestrów ?

Niestety nie mam pojęcia  :S  

pozdrawiam

*

Offline VG

• **
  • 184
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 11, 2007, 10:51:53 »
No pierwsze testy tego softu są obiecujące , napisze jak się sprawdza za pare dni.
Ale jakby ktoś kto ma takie problemy też napisać czy pomogło było by dobrze.

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 06, 2007, 11:29:31 »
Mi pomógł podwójny Soft Reset (choć Check Notifications już "czekał" zainstalowany ;)
Sprawdziłem od razu (przestawiając czas MDA do tyłu) i na razie wydaje się, że działa :)
Jarek

dzień później: Niestety, byłem zbytnim optymistą (zapomniałem sprawdzić "przechodząc" przez północ) i budzik znów szalał. Ostatecznie Check Notifications pomógł ;)
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)