Jeśli nie polskie znaki, to może chociaż system skrótów?

• 3 Odpowiedzi
  • 421 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
Jeśli odpowiedź jest oczywista, to przeprasza, ale szukałem w ustawieniach mojego 4150 i znaleźć nie mogę - chodzi mi o możliwość ustawienia skrótów, które wpisane po "pętelce" wstawiałyby określone, wcześniej zdefiniowane treści. W ten właśnie sposób rozwiązałem w PalmOSie problem wpisywania polskich znaków i prawdę mówiąc jest to dla mnie wygodniejsze (i co ważniejsze darmowe) rozwiązanie niż polonizacje w stylu PiLoca.
Odkąd mam WM niestety męczę się ze znalezieniem jakiegoś sposobu wprowadzania polskich znaków przez Block Recognizera - niestety bez efektu. Nie znalazłem żadnej polonizacji tego systemu rozpoznawania pisma, więc przyszedł mi na myśl pomysł ze skrótami.
Ponieważ nie mogę znaleźć ich w systemie (a może potrzebny jest nowszy niż 2003?) pomyślałem, że być może istnieje jakiś zewnętrzny dodatek oferujący taką funkcjonalność?

Tak BTW: czy klawiatura takich urządzeń jak Wizard lub Blueangel pozwala na wpisywanie polskich literek? Albo podłączana klawiatura kciukowa do MDA2?

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Jeśli nie polskie znaki, to może chociaż system skrótów?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2008, 18:13:06 »
klawiatury z Wizarda pozwalają wpisywać polskie znaki, jeśli masz odpowiednią lokalizację.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2008, 18:33:30 »
Wszystkie PDA PE z klawiaturąz htc mają  możliwość wprowadzania dowolnych znaków narodowych za pomocą klawiatury hardwarowej poprzez edycję pliku sym.txt .
A dla h4150 takim trickiem ( bezpłatnym) jest instalacjna triala spolszczenia sunnysoft i jego deinstalacja - softwarowa  PL klawiaturka zostaje w systemie :grin:
potrzebna zgoda

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2008, 20:37:28 »
Ok, a coś do stawiania literek, a nie stukania w wirtualną klawiaturę? :)