Jednoczesne otwieranie się dwóch aplikacji.

• 14 Odpowiedzi
  • 667 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Baaam

• 36
« dnia: Grudzień 14, 2005, 22:03:12 »
Gdy chce kliknąć na rozwijanym menu start np. eksplorator plików otwiera mi się jednocześnie kalendarz który jest jakby pod tą ikoną na ekranie „dziś”. Muszę najpierw zamknąć kalendarz aby się dostać do eksploratora plików.
Przy korzystaniu z wirtualnej klawiatury po kilka razy wciskają mi się te same literki.
Dzieję się to tez po hard resecie gdy nic jeszcze nie jest zainstalowane.

Zauważyłem to dopiero od jakiegoś czasu i nie jest to chyba wielokrotne puknięcie w krótkim czasie. Może to jest uszkodzony wyświetlacz?

PDA: Acer n35

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2005, 22:07:58 »
Masz dobrze skalibrowany ekran?

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2005, 22:53:15 »
Masz dobrze skalibrowany ekran?

Jak dobrze? Zaznaczyłem krzyżyk w chyba 4 punktach ekranu, test robiłem po hard resecie.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2005, 23:18:48 »
No to zrob to jeszcze raz, wchodzac do menu start -> settings -> screen

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2005, 23:23:02 »
Zrobiłem to jescze raz tym razem bardzo dokładnie. Zobaczymy co się będzie działo.

*

Baaam

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2005, 21:28:12 »
Gdy wykonam dokładnie kalibracje wszytko jest ok. Lecz zaraz potem nawet tego samego dnia znów po kilka razy wciskają mi się literki na klawiaturze i otwierają się po dwie aplikacje-jedna właściwa i ta co jest pod jej okienkiem.

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 27, 2005, 21:29:54 »
Gdy wykonam dokładnie kalibracje wszytko jest ok. Lecz zaraz potem nawet tego samego dnia znów po kilka razy wciskają mi się literki na klawiaturze i otwierają się po dwie aplikacje-jedna właściwa i ta co jest pod jej okienkiem.
Czy miękki reset urządzenia może zmieniać te ustawienia? Czy u was jak się ustawi w dźwiękach i powiadomieniach dźwięki ekranu-puknięcia w ekran to anulują się one po resecie?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 28, 2005, 03:18:12 »
soft reset nie zmienia zadnych ustawien w PDA

nie kombinowales czegos z romem albo jakas nakladka? tak nagle samo zaczelo sie dziac? normalnie stawialbym na wyswietlacz ale w acerze to wszystko jest mozliwe...

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 28, 2005, 11:05:45 »
"soft reset nie zmienia zadnych ustawien w PDA

Nie kombinowales czegos z romem albo jakas nakladka? tak nagle samo zaczelo sie dziac? normalnie stawialbym na wyswietlacz ale w acerze to wszystko jest mozliwe..."

"W Acerze wszysko jest możliwe"-nieźle. Nie mam nawet pojęcia co można kombinować w romie. Mam tam dokumenty bo zauważyłem, że nie tracę danych tam zapisanych po Hard Resecie. Nakładki ?-jasne, że mam kilka: Wisbar Advance 2, Sci-fi bar i power lewel. Ale to się dzieje tez po Hard resecie gdy jeszcze nic nie jest zainstalowane. Czy naciskanie za mocno ekranu mogło coś uszkodzić ?

"soft reset nie zmienia zadnych ustawien w PDA"-a klikanie po naciśnięciu ekranu znika mimo, że przed soft resetem było ustawione.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 28, 2005, 12:28:29 »
Baaam: Jak cytujesz czyjas wypowiedz to uzywaj opcji "cytuj" (z prawej strony od wypowiedzi) bo ciezko sie czyta Twoje posty..

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 28, 2005, 18:54:54 »
Poprawiłem już trochę swoją wypowiedź.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 30, 2005, 08:30:33 »
proponowalbym zebys podjechal gdzies gdzie ci to sprawdza - jakis sklep albo znajomy - nie wiem skad jestes... a cos mi tu nie pasuje...

bardzo mocne naciskanie moze uszkodzic warstwe dotykowa ale watpie zebys az tak mocno naciskal zeby to zrobic - to naprawde trzeba by uzyc duzej sily

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 30, 2005, 10:03:01 »
"proponowalbym zebys podjechal gdzies gdzie ci to sprawdza - jakis sklep albo znajomy - nie wiem skad jestes... a cos mi tu nie pasuje..."

Jestem z Warszawy. Właściwie to mogę pojechać do serwisu. Tylko znowu  mi zabiorą sprzęt na dwa tygodnie. Byłaby to 3 naprawa chyba można juz żądać zwrotu pieniędzy za sprzęt.

"bardzo mocne naciskanie moze uszkodzic warstwe dotykowa ale watpie zebys az tak mocno naciskal zeby to zrobic - to naprawde trzeba by uzyc duzej sily"

A jak te uszkodzenie może się jeszcze objawiać?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 30, 2005, 10:36:28 »
skontaktuj sie z uzytkownikiem naszego forum - toman - jest z warszawy - jego ogloszenie jest w dziale Serwisowanie

no i naucz sie w konu cytowac - juz ci sajlent napisal jak to robic...

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 27, 2006, 09:28:12 »
Oddałem sprzęt do naprawy i ponad dwa tygodnie czekam na oddanie sprzętu. Napisali, że zamówili część:  MODULE.LCD, co to właściwie jest?