JAVA I OBSŁUGA APLETOW W LOOXIE N560 (WM5.0) - POMOCY

• 8 Odpowiedzi
  • 818 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 17, 2007, 17:13:22 »
Witam,
chodzi mi o mozliwość obsługi apletów javy w moim
looxie n560

poszukuje wirtualnej maszyny javy bo jesli dobrze sie zorientowalem to ona wlasnie odpowiada za aplety np. czatów, gier on-line itp

prosze o pomoc jesli posiadacie szanowni forumowicze moze jakis link

z gory dziekuje.

palmtop pracuje oczywiscie na wm5.0

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2007, 17:18:46 »
logic1234

Jakbys poczytal na forum to bys wiedzial, ze nie ma czegos takiego. Jedynie chyba NetFront ma chyba jakas okrojona jave.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2007, 18:07:46 »
no własnie wiem ze na pewno cos takiego jest.

tylko nie bardzo wiem co dalej bo tam sporo tego jest mogłbys mnie naprowadzic, jak zrobic zeby ta JAVE uruchomic na palmie

dzieki

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2007, 20:12:46 »
DinthKSC - to jest niestety tylko "Java". Nie ma prawdziwej Javy na PPC. Logic1234 - musisz spróbować poinstalować różne wersje tej Javy. Jednak polecam pełną wersję NetFronta - masz od razu Javę i możesz spróbować odpalać różne takie aplikacje. W przeglądarce przynajmniej działa OK, a i wiele midletów uruchamia ;)

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2007, 20:35:23 »
BatSk8. jesli mowiac "Java" (z nawiasami) chodzi ci o J2ME czyli taka "komorkowa" jave, to nie tylko. Chocby Blackdown i Eve WM z tej stronki obsluguje "pelna" jave, fakt ze w starych wersjach ale nie mozna miec wszystkiego

*

Offline obrain

• 7
  • Sprzęt: FSC n520
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2007, 21:44:56 »
Rok temu walczylem z tematem na LooX'a N520. Zainstaluj sobie Mysaifu - to japonska JVM obslugujaca J2EE na PDA wraz z konsola. Pisalem pod to jakies drobiazgi i dzialalo, nie wiem jak sie sprawuje z bardziej skomplikowanym softem.
Moj PacketLooX n520 obsluzyl mi wszystko co chcialem - nawet terminal OS390 MainFrame, SSH 4 OpenBSD, pilota do TV, filmy, TV z netu, fotki, GPSy - swietna, doskolanala zabawka. :)

*

Offline gotrek

• *
  • 74
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2007, 01:34:05 »
Cytat: "obrain"
Rok temu walczylem z tematem na LooX'a N520. Zainstaluj sobie Mysaifu - to japonska JVM obslugujaca J2EE na PDA wraz z konsola. Pisalem pod to jakies drobiazgi i dzialalo, nie wiem jak sie sprawuje z bardziej skomplikowanym softem.
Moj PacketLooX n520 obsluzyl mi wszystko co chcialem - nawet terminal OS390 MainFrame, SSH 4 OpenBSD, pilota do TV, filmy, TV z netu, fotki, GPSy - swietna, doskolanala zabawka. :)

Albo nie wiesz co to jest J2EE, albo to Mysaifu to ogromy kombajn zawierajacy serwer aplikacyjny obslugujacy servlety, ejb, jdbc, jms i jeszcze kilka innych standardow - tylko to chyba malo prawdopodobne :). Zapewne chodzilo Ci o J2SE ?
Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

J9 VM
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 19, 2007, 15:51:41 »
Proponuję zapoznać się z J9 VM produkcji IBM. Co prawda jest płatna (6USD za urządzenie - to nie jest dużo), ale wersję ewaluacyjną można testować dość długo ;)