jakiego PPC

• 3 Odpowiedzi
  • 681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jakiego PPC
« dnia: Maj 16, 2003, 01:33:13 »
no wlasnie? jakiego wybrac ppc? musi dobrze odtwarzac mp3, byc w miare tani (tzn. ok. 300$- w USA), miec dobrej jakosci wyswietlacz i w miare dobre oprogramowanie oraz bezproblemowa obsluge. Co wybrac? myslalem o toshibie e335 lub ipaq 1910. poradzcie cos, co wybrac? dzieki

jakiego PPC
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2003, 13:50:19 »
Dołączam się do prośby, jeśli chodzi o iPAQa 1910.

*

Offline mandor

• **
  • 229
    • http://rait.republika.pl
jakiego PPC
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2003, 16:06:28 »
Toshiby e335 nie znam, za to od ponad miesiąca używam ipaq1910 i jestem zachwycony. Wyświetlacz bardzo dobry, odtwarza mp3 bezproblemowo, używam withMP3 - po testach doszedłem do wniosku, że najlepiej sobie radzi z pracą w tle gdy pliki mp3 leżą na karcie SD.
Fakt, że się go nie da rozszerzyć za pomocą kart CF a SD są wyraźnie droższe, widziałem jednak, że można kupić je po rozsądnej cenie na giełdzie komputerowej w Warszawie.
Testuję teraz ClearSpeeda, który pozwala zmieniać prędkość procesora od 100 do 300 MHz. Przy 100 mp3 sie troche przycinają jeśli nie leżą w głównej pamięci a na SD. Przy normalnym użytkowaniu (mp3, kalendarz, kontakty, notaki, ebooki) bateria starcza na 5h, przy zabawach z ClearSpeedem nie odczułem jakiejś strasznej zmiany dlugości życia baterii.
Przy grach bateria się znacznie szybciej wyładowuje.
Jak dla mnie dużą zaletą są jego wymiary. Nie obciąża mocno kieszeni :)

Jak na razie 2 aplikacje spowodowały problem - GoLandscape zawiesza system dokumentnie i trzeba robic hard reset - a CalendarPlus tak zwalnia pracę, że się  też zastanawiałem nad Hard Resetem, ale po odinstalowaniu wszysko wróciło do normy.
Może ktoś napisze coś o Toshibie?

*

Offline astved

• **
  • 137
jakiego PPC
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2003, 20:08:42 »
wolałbym Toshibę e335 bo ma znacznie lepsze parametry (oprócz nieco gorszego ekranu).