Jaki pocket? Ostateczne starcie :-]

• 33 Odpowiedzi
  • 2199 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 19, 2004, 11:17:10 »
schriss@onet.pl: ściągałes przez znajomych czy bezpośrednio od sprzedawcy ? Jesli tak to, jeśli możesz, podaj nazwę sprzedawcy, ile wyniosła Cię przesyłka, jak długo szło i czy były przygody z cłem czy się "prześliznęło" :) ?

« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 19, 2004, 19:23:00 »
Wszystko ściągam bezpośrednio.
sprzedawca niestety chyba nie ma w tej chwili zadnej aukcji, nick na eBay to: soonerdepot - przesyłkę wysłał tego samego dnia w którym otrzymał płatność, natychmiast zamówił kuriera i podał numer przesyłki. Szła 3 dni, wysyłka kosztowała i ile pamiętam jakieś $35. Wysłał jako gift, "used PDA". Zostałem wezwany na pocztę w celu napisania standardowej deklaracji o zawartości i wartości przesyłki. Następnie odebrałem paczkę, wróciłem do domu i zacząłem się bawić :)
Drugi sprawdzony lata temu sprzedawca którego polecam to: x1387
Handluje on głównie aparatami cyfrowymi oraz Smartphone'ami, od niego ściągnąłem rok temu MS Smartphone Qtek7070, a ostatnio MS Smartphone Mitac Mio8390.
Obaj przyjmują płatność poprzez www.monebookers.com - coś jak PayPal tylko o niebo lepsze. Możliwość dodania i weryfikacji automatycznej kart kredytowych oraz rachunków bankowych w polskich bankach.

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 19, 2004, 19:29:39 »
Dzięki za odpowiedź. Sprzęcik zapewne wyborny, ale jak z baterią (o to najbardziej się obawiam) ?

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 19, 2004, 19:36:49 »
przy uzywaniu NON-STOP i z włączonym WiFi oczywiście bateria pada w 2-3 godziny, ale są programiki dynamicznie spowalniające CPU, to oszczędza baterię, przełączeniu na Bluetooth który pobiera 4x mniej prądu także pomaga... poza tym jak ustawisz automatyczne power-off po kilku minutach nieuzywania, to nie jest tak źle. Gdy jest wyłączony bateria prawie wogóle się nie zużywa. Na szczęście wyłączanie i włączanie nie zajmuje nawet sekundy, to jak hibernacja w PC tylko, że natychmiastowa.
Acha, na eBay są baterie (chyba Mugen czy jakoś tak) pojemności 2000mAh w cenie około $45, chyba się skuszę, linki do tanich sklepów wysyłkowych są również na forum www.aximsite.com