jaki PDA do USB FLASH

• 8 Odpowiedzi
  • 382 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaki PDA do USB FLASH
« dnia: Październik 08, 2005, 17:20:25 »
jakiego PAD kupic aby komunikował się z podlaczoną pamięcia Flash (2GB) najlepiej bezpośrednio prze port USB?

*

Offline MarcinW.

• 716
jaki PDA do USB FLASH
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 08, 2005, 17:24:16 »
LOOX 720 - tylko, jak poczytasz wątki na forum to dowiesz się dlaczego. Ja się coraz bardziej do niego przekomuję i chyba właśnie tu wydam kaskę... :)

Pozdrowienia Marcin

jaki PDA do USB FLASH
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2005, 18:22:39 »
Dzieki Marcinie za odp

mam szefa, który chce Qpić dwa PDA, koniecznie korzystając z pen driva ze względu na poufne dane. Jest to dla niego jedyne rozwiązanie aby nie przechowywać danych w PDA, w przypadku kradzieży czy zgubienia aby dane były bezpieczne. Ja też myslalem o LOOXie 720 choć mówi mi że przy dwóch urządzeniach to trochę drogo.

PZDR :))

*

Offline MarcinW.

• 716
jaki PDA do USB FLASH
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2005, 20:21:18 »
Ja wiem czy drogo?? Kupujesz dwa - zatem w każdym przypadku cena będzie podwójna :) Poza tym tu masz odpowiednią jakość i możliwość podłaczenia Pendrive na USB - ważnym jest abyś doczytał jaki typ pamięci będzie przez LOOX-a obsługiwany - najlepiej w tym wątku:

http://pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=11288

Pozdrowienia Marcin

*

Offline bar7ek

• 291
    • http://gps.geosolutions.info
jaki PDA do USB FLASH
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 08, 2005, 20:56:02 »
a jak zgubi pendrive'a? Kingston ma np. program do szyfrowania danych znajdujących się na nim (te wyższe modele jak np. data traveler elite) ale jeżeli się nie mylę to potrzeba programu na windowsie żeby te dane odczytać (więc należałoby sprawdzić jak sie ma sprawa na pda).

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
jaki PDA do USB FLASH
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 08, 2005, 20:58:33 »
Cytat: martinezz
Dzieki Marcinie za odp

mam szefa, który chce Qpić dwa PDA, koniecznie korzystając z pen driva ze względu na poufne dane. Jest to dla niego jedyne rozwiązanie aby nie przechowywać danych w PDA, w przypadku kradzieży czy zgubienia aby dane były bezpieczne. Ja też myslalem o LOOXie 720 choć mówi mi że przy dwóch urządzeniach to trochę drogo.

PZDR :))
no   ale nie zapominaj o tym że są też programy na PPc do szyfrowania poufnych danych - może wato też o tym momyśleć? wtedy PPC kosztował by cie nawet 400zł :) (jesli to jedyne wymaganie)
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

*

Offline lipciopda

• 6801
jaki PDA do USB FLASH
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 08, 2005, 21:27:04 »
moze warto pomyslec o PDA i zabezpieczeniu w postaci czytnika linii papilarnych?

jaki PDA do USB FLASH
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 09, 2005, 00:35:22 »
szef placi - szef wymaga! nie bede mu przeszkadal :)

Marcin dzieki za linka
PZDR

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
jaki PDA do USB FLASH
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 09, 2005, 20:39:42 »
Niech szef pomysli o HP iPAQ hx2750 lub hx4700 - te dwa modele maja (na 100% - moze inne tez) wbudowany automatyczny mechanizm szyfrowania zawartosci katalogu My Documents po wylaczniu PDA.