Jaki najlepszy video player na pockecie?

• 24 Odpowiedzi
  • 3110 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline youraa

• **
  • 131
  • Sprzęt: Vario, Kaiser, 8gb Sandisk, [Apr 09] Dutty's Official WM6.1 5.2.19209
« dnia: Marzec 12, 2006, 12:51:58 »
Witam
Co polecacie? Czy jest taki all player na pocketa? Zeby wszystkie pliki otwieral takie jak: mpg, wmv,avi i najlepiej jeszcze divx.
Zainstalowalem sobie pocket tv ale to zdaje sie tylko mpg 1 czyta
pozdrawiam

mda vario

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 12, 2006, 12:55:54 »
TCMP :D.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2006, 13:24:38 »
TCPMP  :wink:

*

Offline youraa

• **
  • 131
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2006, 13:31:43 »
thx testuje :)

Pewnie trzeba mu zainstalowac wszystkie pluginy z kodekami?

*

Offline IWANEQ11

• 250
  • Sprzęt: Hp Rx3715, Htc Kaiser, HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 12, 2006, 13:48:24 »
NIe tzreba... wiekszosc plikow dziala bez nich, przynajmiej to co ja używam;)

*

Offline youraa

• **
  • 131
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 12, 2006, 15:42:10 »
Zainstalowalem, na pierwszy rzut oka dziala fajnie, ale jak zrobilem sobie wmv przystosowany do pocketa kolo 225 bps czy cos, to przy ogladaniu sie zacinal, ten sam plik w wmp dziala jako tako, w sensie znacznie lepiej od tcpmp :(
pozdro

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 12, 2006, 16:01:07 »
Do przerabiania filmów polecam PocketDivXEncoder_0.3.60 jezcze nie widzialem by co kolwiek mi sie zacinało robiąc film tym programem...
Co więcej u mnie TCMP odtwarza bez zacięc film 640x480 ktory orginalnie ma 785 kbit/s bechmark pokazje ze jest odtwarzany z 563kbit/s - tego fimu nie przerabialem...

*

Offline youraa

• **
  • 131
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 12, 2006, 21:47:17 »
Wow
thx za ten programik iwaneq11 jest super fajny i ku mojemu zdziwieniu (mam mda vario, ktory demonem szybkosci nie jest) filmiki po przerobieniu nie zacinaja sie :)
Polubilem takze tcpmp jest ok, jedynej rzeczy ktorej mi w nim brakuje to napisy, jest jakis sposob na ogladanie divx z napisami? Moze za duzo wymagam od takiego malego urzadzenia :) ale spytac nie zawadzi
pozdro

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 12, 2006, 22:00:37 »
Napisy możesz zaimplementować podczas konwersji filmu programem PocketDivXEncoder. Muszą mieć format srt. ( w większości wypadków wystarczy zmienić rozszerzenie ).

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 12, 2006, 22:10:08 »
ponadto jest jakis plugin do TCMP i ona pozwala na wlaczenie napisow, no ale ja uzywam PocketDivXEncoder i robie jak kolega wyzej npisał;) A z tym pluginem to nie mam pojecia jak sie robi;)

*

Offline youraa

• **
  • 131
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 13, 2006, 12:05:18 »
Dzieki :))
Napisy sie zaimplementowaly, ale mam jeszcze dwa pytanka :)
Niektore polskie litery sie wykrzaczaja, takie jak "ś" na przyklad, czy jest jakis sposob na to, czy trzeba z tym zyc? Da sie ogladac, ale moze byc lepiej.
I drugie pytanko, czy zmieniacie defaultowe ustawienia przy kodowaniu?
Po przorobieniu filmu z kaszetami zmniejszyl mi go strasznie, w sensie jest dosyc cienki i maly pasek aktywnego obrazu, moze trzeba na 16:9 przestawic?
pozdro

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 13, 2006, 15:08:38 »
chyba sie nie da uzuskac polskich ogonkow ale jak napewno zauwazyles nie wszytkie sie rozkraczaja. mozna usunac ogonki bodajrze programem Subtitle Workshop, ale nie jestem pewnien i wtedy napisy beda wugladac estetyczniej nie krzaki ajies tylko normalne e zamiast ę.

film z kaszetami???a co to??;) ja praktycnzie nie zmieniam ustawien no moze polepaszam jakosc troche tym suweakiem i wlanczam xvid;) ale to tzreba poprobowac i zobaczyc jaka wartosc bedzie spelniac twoje oczekiwania.

na glownym ekranie programu PocketDivXEncoder masz napis output dimensions i obok rozdzielczosc wynikowa filmu i obok przycik change i tam mozesz zmienic rozdzilczosc tzn. przyciac film nawet tak , ze bedzie zajmowal pelny ekran (tracac kawalek filmu). fabrycznie obraz jest przycinany proporcionalnie tak ajie byly proporcje filmu orginalnnego. wiec jak miales dobra panorame to wtedy obraz na pocketcie tez bedzie plaski. No ale mozesz to zmienic w wyzej opisany sposob;)

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 13, 2006, 15:13:01 »
ogolnie tzreba poeksperymentowac programem, kryje wiele niespodzianek heheh;)

*

Offline JaroW

• **
  • 224
  • Sprzęt: Dell Axim X50v WM6.1 VOIP Professional  + SD 4GB TRANSCEND 150X + CF 1GB KINGSTON 50X +GLOBALSAT 338
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 13, 2006, 15:16:33 »
Cytat: "IWANEQ11"
chyba sie nie da uzuskac polskich ogonkow ale jak napewno zauwazyles nie wszytkie sie rozkraczaja. mozna usunac ogonki bodajrze programem Subtitle Workshop, ale nie jestem pewnien i wtedy napisy beda wugladac estetyczniej nie krzaki ajies tylko normalne e zamiast ę.

film z kaszetami???a co to??;) ja praktycnzie nie zmieniam ustawien no moze polepaszam jakosc troche tym suweakiem i wlanczam xvid;) ale to tzreba poprobowac i zobaczyc jaka wartosc bedzie spelniac twoje oczekiwania.

na glownym ekranie programu PocketDivXEncoder masz napis output dimensions i obok rozdzielczosc wynikowa filmu i obok przycik change i tam mozesz zmienic rozdzilczosc tzn. przyciac film nawet tak , ze bedzie zajmowal pelny ekran (tracac kawalek filmu). fabrycznie obraz jest przycinany proporcionalnie tak ajie byly proporcje filmu orginalnnego. wiec jak miales dobra panorame to wtedy obraz na pocketcie tez bedzie plaski. No ale mozesz to zmienic w wyzej opisany sposob;)

chlopie poczytaj watek tutaj .... http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=32976

OGONKI SA .... SUPER DZIALA !!!  tcpmp 072b   JEST OK!!

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 13, 2006, 15:19:48 »
byc moze;] dlatego napisalem "chyba" no ale dzieki za linka;)

*

Offline JaroW

• **
  • 224
  • Sprzęt: Dell Axim X50v WM6.1 VOIP Professional  + SD 4GB TRANSCEND 150X + CF 1GB KINGSTON 50X +GLOBALSAT 338
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 13, 2006, 15:26:52 »
OK NO PROBLEMA ... u mnie smigaja napisiki

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 13, 2006, 15:36:15 »
No, ale tu (link) jest opsiany plugin to TCMP o ktorym napisalem, ze go nie testowalem, a wiem, ze istnieje. JA pisalem o PocketDivXEncoder i nakladaniu napisow na ekran podczas przerabiania i tam chyba nie ma sposobu by uzyskac polskie znaki. Twoja informacja jak najbardziej przydatna, ale czepiasz sie nie potrzebnie.

pozdro

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 13, 2006, 15:39:29 »
a propos pluginu najgorszy bol, ze nie obsluguje txt;/ szczerze to nie rozumiem dlaczego nie ma obslugi tego formatu jest on chyba podstawowy... przynajmiej u nas;)

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 13, 2006, 15:56:59 »
W celu uzyskania ogonków w PocketDivXEncoder trzeba ustawić kodownie CP1250. Dostęp do tego ustawienia jest po wciśnięciu przycisku "help".

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 13, 2006, 16:10:25 »
No nareszcie cos konkretego;) dzieki;) moje zdnaie jest takie, ze wiekszosc uzytkownikow i tak przerabia filmy by zajmowaly mniej miejsca, wiec wrzucenie tam napisu jest prostrze(po smianie rozszerzenia na *.srt) niz zabawa w plugin i przerabianie napisu na smi oddzielnym programem. Jest to rowniez szybsze. Ale co kto woli;) Chyba ze plugin ma inne zalety o ktorych ja nie wiem;)

*

Offline JaroW

• **
  • 224
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 13, 2006, 16:30:47 »
Ja sie nie czepiam kolego.. :lol:
juz w linku napisalem wole wgrac bez kodowania film i zamienic txt na smi w 1sek /bo tyle to trwa /i miec najwyzsza jakosc niz przekodowywac i tracic czas.
jezeli chodzi o plugin to tak samo dogrywasz pluginy ac3 i inne ,to co szkodzi miec plugin do napisow -  hę ??

a tu link do opisu JAK w Pocket Divx Encoder WKODOWAC NAPISY PL ąęśćń
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=9780

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 13, 2006, 19:12:03 »
Cytat: "JaroW"
Ja sie nie czepiam kolego.. :lol:
juz w linku napisalem wole wgrac bez kodowania film i zamienic txt na smi w 1sek /bo tyle to trwa /i miec najwyzsza jakosc niz przekodowywac i tracic czas.
jezeli chodzi o plugin to tak samo dogrywasz pluginy ac3 i inne ,to co szkodzi miec plugin do napisow -  hę ??

a tu link do opisu JAK w Pocket Divx Encoder WKODOWAC NAPISY PL ąęśćń
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=9780

Ale zauważ, że ty posiadasz axima x50, który bez problemu radzi sobie z filmami bez przeróbki, a w rx3715 ni ejest tak różowo. Fakt, da się oglądać, ale przy szybszych scenach zacina, a i miejsca na karcie szkoda.

*

Offline IWANEQ11

• 250
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 13, 2006, 21:29:09 »
JUz probowalem filmow w pelnej rozdzielczosci i u mnie sie nie zacinaja;) Fakt byo ich niewiele, bo jak napisales szkoda miejsca na karcie. preoblem ogonkow juz rozwiazany wczesniej;] Napisy jak anpisalem wczesniej kwestia gustu. Zadnych koedkow tez jeszcze nie maialem potrzeby wgrywac wszystko TCMP otwarza znakomicie.

*

Offline JaroW

• **
  • 224
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 13, 2006, 22:31:21 »
IWANEQ11

TO SOBIE WGRAJ FILMIK z dzwiekiem AC3 .. i kicha bez kodeka ..

kwestia gustu ?? chyba zartujesz.. to kwestia sprzetu..!!

aby wkodowac napisy na film trzeba wiecej zachodu niz uzycie NAPISOW w postaci plugina tcpmp.
Jezeli dobrze pamietam ,a uzywalem wczesniej PocketDivXEncoder to i tak trzeba zamienic napisy txt do formatu srt ,a na koniec czas poswiecony kodowaniu..
JEDYNY PLUS TEGO TO MNIEJSZY PLIK ..ALE GORSZA JAKOSC :cry:

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 28, 2006, 03:17:18 »
Wcale nie trzeba w PocketDivXEncoder przerabiac z txt na srt. Wystarczy w polu "nazwa pliku" wpisac *.txt i nacisnac enter i pojawi nam sie w polu wyboru nasz plik txt. Jedyna roznica to ze plik z rozszerzeniem srt laduje nam sie automatycznie a jak mamy txt to po zaladowaniu filmu trzeba nacisnac ikonke ABC obok tej do ladowania filmu i zrobic tak jak napisalem na poczatku.