Jaka słuchawka BT?

• 52 Odpowiedzi
  • 5125 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaka sluchawka BT?
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 11, 2006, 08:35:44 »
Nie, niestety nie mam ale jesli planujesz korzystac z tej sluchawki
np. do rozmow przez skype to mozesz spokojnie kupowac. Wiem
ze ludzie w ten sposob z niej korzystaja i dziala. Mysle ze ograniczeniem
moglby byc ewentualnie klucz BT do kompa - upewnij sie ze, ten ktory
masz lub zamierzasz kupic obsluguje profil Headset.

Re: Jaka sluchawka BT?
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 11, 2006, 09:14:29 »
no to jedyne co mnie jeszcze powstrzymuje to problem ladowania/rozladowania poza domem. Bo nie daja chyab do tego samochodowej ladowarki a i pewnie sie nie dostanie nigdzie takej :/

Jaka sluchawka BT?
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 11, 2006, 09:28:14 »
Mysle ze cos by sie dopasowalo z ladowarek od telefonow tylko
trzebaby zmienic wtyczke. Luknij na allegro. Widzialem tam
sluchawki (bodajze Jabra) z dwoma ladowarkami w komplecie.

Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 22, 2006, 14:41:50 »

Jaka sluchawka BT?
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 22, 2006, 22:04:01 »
Ta drozsza ma niby mikrofon zabezpieczony przed wplywem wiatru tzn.
jak rozmawiasz na dworze rozmowca nie slyszy szumu wiatru.

Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 22, 2006, 23:32:05 »
dzieki za cierpliwość to jeszcze jedno pytanie czy logitech jest lepszy czy plantronics  ?  :oops:

*

Offline k.lukas

• **
  • 189
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S / Iphone 3G
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 26, 2006, 19:23:24 »
A jeszcze takie pytanie dodatkowe. Czy ktoś używał takiej słuchaweczki bluetoothowej do rozmów przez Skypa ? Czy to wogóle mozliwe ?

Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 26, 2006, 23:53:13 »
Ja używam Nokia HDW-3 z oprogramowaniem IVT BlueSoleil i śmiga elegancko ze Skype. Nawet muzyki można sobie przez to posłuchać, jak ktoś jest desperatem ;). Tylko akurat w moim przypadku (może kwestia kluczyka Bluetooth) do uzyskania dobrej jakości dźwięku muszę pozostawać w promieniu maks 1,5m od komputera. Dalej zaczynają się szumy/trzaski.

*

Offline k.lukas

• **
  • 189
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 27, 2006, 08:38:56 »
Ja równiez mam IVT BlueSoleil. A jaki masz kluczyk ? I jaki jest jego zasięg ? Mój kluczyk to Bluetake (100 m)

Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 27, 2006, 08:51:41 »
Mój kluczyk BT to Prodigy ES-1001, o zasięgu (teoretycznie) 10m, ale w rzeczywistości jest słabszy. Ta sama słuchawka z Nokią 6230i komunikuje mi się na odległość co najmniej 5m. PDA w trakcie synchronizacji przez BT może być maks 3m od kompa, gdy zaś dłubię przy telefonie sparowanym z kompem (np. przez PC Suite), to telefon od komputera może być maks 0,5m. Powyżej tej odległości bardzo często zrywa połączenie. Ponieważ mam obudowę PC typu desktop leżącą na biurku wszystkie te odległości są dla mnie względnie OK, ale jak będę miał parę groszy, kupię porządniejszy kluczyk.

*

Offline k.lukas

• **
  • 189
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 27, 2006, 14:23:47 »
Polecam Bluetake BT007Si (100 m) bez problemów osiągam odległość 10-12 metrów nawet przez grubą ściane działową.

*

Offline MarcinW.

• 716
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 30, 2006, 18:39:48 »
A ja uzywam Jabry 250v i jestem jak najbardziej zadowolony...

Gada dlugo, szybko sie laduje, nie ma problemow ze slyszalnoscia w halasie i podczas prowadzenia samochodu... Wybieranie glosowe jest tez dobre - zatem nie mam problemow z uzywaniem...

Uzywalem przez jakis czas Nokii ale za krotko mi to dzialalo - dla mnie ten parametr jest dosc wazny, bo czesto przebywam w terenie...

Sluchawka dobrze sie chowa za uchem i nie probuje nigdzie uciekac - w zestawie sa tez 4 wkladki zelowe do ucha (dwie wieksze i dwie mniejsze) - poza tym urzadzenie nie wystaje zbyt mocno poza twarz i nie przeszkadza przy czestym obracaniu glowa...

P.S. - po opisywanych zachwytach zakupilem sobie (wczoraj na wyprzedazy w Vodafone) Jabra BT800 - dziala i owszem, moze nawet troche lepiej od 250.. Ale za to wogole nie trzyma sie tam gdzie powinna i ucho mnie boli - za kanciasta jest troche... Jakosc moze troche lepsza ale ZDECYDOWANEJ roznicy zupelnie nie zauwazam...

*

Offline mxk

• *
  • 71
  • Sprzęt: OMNIA 8GB QB05M-IA2 :) , Nokia N95, SPV C500
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 03, 2006, 22:47:44 »
Witam!
Czy słuchawka Motorola H500 będzie działać z Acer n30? Mam te urządzenia i pewnie to kwestia mojej nieumiejętności... Mianowicie:
system Win2003 (bez SE) bo SE nie miał profilu Headset w menadzerze BT, a zwykły 2003 ma!
PDA znajduje słuchawkę, łączy się i jest sparowana... co zrobić żeby działała, tzn. nic nie słychać, mp3, filmów, nie nagrywa notatek głosowych, nic :(
Jak się z tym uporać???

Ps.Czy w WM2003SE da się jakoś dodać profil Headset w BT, bo urządzenie jako takie znajdywał ale krzyczał, że słuchawka nie oferuje żadnych usług i koniec :/

Pomóżcie! ;)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 20, 2006, 17:55:24 »
Do końca kwietnia używam MDA III a potem przesiadam się na Mio A701 (na 80%) lub na ETEN G500 (na 20%). Oprócz PDA bede chciał aby słuchawka działała mi ze Skype na PC (oczywiście Bluetooth na USB w PC juz mam). Mam do wyboru:

Jabra BT-150http://www.jabra.com/JabraCMS/EM/EN/MainMenu/Products/WirelessHeadsets/JabraBT150/JabraBT150

Nokia HS-56W http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/dodatki/szczegolowo/hs_56w/

Motorola H500 http://direct.motorola.com/PQL/Web_accessories_detail.asp?Country=POL&language=PQL&productid=29129&lSecondaryOption=11&strprimaryOption=Acc

Wszystkie w cenie około 130zł i wadze do 20g. Czas rozmowy od 6godz (Jabra) do 10 godzin (Nokia). Pewnie dane sa naciągane. Może uzywacie któreś z tych urzadzenień i mozecie sie wypowiedziec na ich temat ułatwiając mi wybór.

Pozdrawiam.

*

Offline radoskur

• 1921
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 21, 2006, 09:24:33 »
aha czyli sam musze wybrać ;)

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 21, 2006, 11:11:04 »
Ja też polecam Jabra 250v.
Używałem jej z Nokią 7600, teraz z Nokią 6630 oraz Acer n311, a także podłączałem do PCta - działa idealnie, żadnych problemów nie zauważyłem, początkowo wytrzymywała nawet ~8h rozmów, teraz już zgodnie z instrukcją ~7h, używam jej od pół roku i polecam  8)

Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 21, 2006, 13:50:31 »
Witam

mam pytanie, jak sprawuje sie sluchawka Siemens HHB-600  ?? Warto ja kupic?

*

Offline korek

• 26
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 22, 2006, 01:01:34 »
Testowałem słuchawkę Nokii HS- 36W z Qtekiem 9100 oraz sonyericssona niestety w tym momencie nie pamietam symbolu. Sonyericsson to była porażka natomiast z Nokia miałem problemy podczas rozmowy na ulicy trzeba było odpowiednio głośno mówić i w zamkniętych pomieszczeniach o dużej przestrzeni. W każdym bądz razie rozmówcy moi zgłaszali częste pretensję odnośnie słyszalności mojego głosu. I tutaj pytanie czy inne słuchawki innych firm maja podobne problemy i czy inni uzytkownicy potwierdzą brak doskonałości HS-36W ?

Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 22, 2006, 02:02:31 »
A moży by zrobic listę na której włąściciele pisaliby co z czym działa.
Słuchawek pożądanych jest raczej mniej więc proponuje przyjąć słuchawki jako punkt wyjścia. I tak np ja zacznę.

NOKIA HS4W
+ (model palma z którym działa) ****  ^^^
- (model palma z którym nie działa)

Może ktos mądry potrafiłby te dane zorganizować żeby nie powstał bałagan.
Wydaje mi  celowe stworzenie takiej listy, ponieważ tu pojawia sie sporo problemów, czego np, nie ma z takimi urządzeniami zawnętrznymi jak odbiorniki GPS. Przy okazji możan by oceniać jakość sluchawek w postaci gwiazdek od 1 do 5 ***** i bateri w postaci ^^^^^ od 1 do 5 :)
Może admin potrafi ... :)

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 22, 2006, 11:58:28 »
Cytat: "radoskur"
Do końca kwietnia używam MDA III a potem przesiadam się na Mio A701 (na 80%) lub na ETEN G500 (na 20%). Oprócz PDA bede chciał aby słuchawka działała mi ze Skype na PC (oczywiście Bluetooth na USB w PC juz mam). Mam do wyboru:

Jabra BT-150http://www.jabra.com/JabraCMS/EM/EN/MainMenu/Products/WirelessHeadsets/JabraBT150/JabraBT150

Nokia HS-56W http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/dodatki/szczegolowo/hs_56w/

Motorola H500 http://direct.motorola.com/PQL/Web_accessories_detail.asp?Country=POL&language=PQL&productid=29129&lSecondaryOption=11&strprimaryOption=Acc

Wszystkie w cenie około 130zł i wadze do 20g. Czas rozmowy od 6godz (Jabra) do 10 godzin (Nokia). Pewnie dane sa naciągane. Może uzywacie któreś z tych urzadzenień i mozecie sie wypowiedziec na ich temat ułatwiając mi wybór.

Pozdrawiam.

Nie używałem tych dokładnie urządzeń, ale dwóch odmian SonyEricssona i Motoroli h850. Testowałem też Nokię. IMHO nie ma znaczących różnic między jakością głosu i zasięgiem. Motorola natomiast przebija pozostałe słuchawki jednym elementem - rozkładanym mikrofonem uruchomiającym jednocześnie zasilanie słuchawki. Naładowana słuchawka może przez to oczekiwać na połączenie przez praktycznie nieograniczony czas, po usłyszeniu dzwonka rozkładam mikofon i słuchawka odbiera połączenie.

*

Offline radoskur

• 1921
Jaka słuchawka BT?
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 23, 2006, 11:31:15 »
Ta motrole h500 kolega z orange może mi sprzedać za 99zł. Cena bardzo kusząca. Nokia ma bardziej wyśrubowane czasu (do 10 godz rozmowy i 10 dni czuwania)... ciekawe ile w tym prawdy.

A testował ktos słuchawke BT na HP 6910/6915 ??
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 08, 2006, 12:33:59 »
A testował ktos słuchawke BT na HP 6910/6915 ??
Jesli tak to jaka i jak dziala, albo czy bedzie dzialala Jabra BT800 ?
Pozdr.