JAK ZROBIC BY PDA obslugiwalo JAVE ? czyli czaty , banki ?

• 17 Odpowiedzi
  • 1845 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 27, 2004, 01:05:30 »
JAK ZROBIC BY PDA obslugiwalo JAVE ? czyli czaty , banki ? czy jest jakis program ?

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2004, 05:52:41 »
Zainstaluj Netfront'a ale i tak nie wszystko na tym odpalisz

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2004, 12:22:15 »
to znaczy czego nie da sie?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2004, 19:38:08 »
Np. niektore czaty albo banki internetowe wymagajace javy i tak nie pojda. Nie mozna podac konkretnych przkladow. Ale jak juz pisalem kilka razy TO NIE JEST PECET.

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2004, 23:02:00 »
W zasadzie, co z tego że to nie PECET... Sprzęt jak najbardziej by wszystko uciągnął (może nie superwydajnie, ale w ogóle na pewno), kwestia tylko mizernego oprogramowania... Wszak programy w Javie można spokojnie odpalać na procesorach np. 100MHZ, a w większości nowych palmtopów mamy dostępne dużo szybsze procesory.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2004, 23:18:24 »
Niestety megahercami nie można porównywać wydajności układów stosowanych w PC i tych w palmtopach. W palmtopach taki mikrokontroler, a tym jest m.in. XScale, zajmuje się wszystkim - obsługą grafiki, wyświetlacza, dźwięku, zarządzaniem energią, obsługą wejścia/wyjścia. W PC procesory zajmują się tylko sterowaniem innymi kontrolerami, same wykonują tylko prace "obliczeniowe". Można powiedzieć, że taki PXA255 400MHz, to mniej więcej Pentium 100-150. Z serią PXA270 sprawa ma się trochę lepiej, bo Wireless MMX może wiele pomóc, ale do Javy na pewno sie nie przyda.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2004, 05:17:44 »
Dokladnie popieram to co pan Admin powiedzial! tak samo jak by porownywac Power PC do Intela X86 i dziwic sie dlaczego Power PC sa tak drogie a maja tak "malo megahercow". Ale nadal jestem po wrazeniem ze w kieseniu drzemie taka moc obliczeniowa ktora zuzywa tak malo energii (moj poczciwy laptop P150MMX zrzera tyle pradu ze glowa boli a ledwo MPEG1 czyta :) )BTW. wie ktos ile taki procek w palmtopie wyciaga "flopow"?? albo jest jakis benchmark ktory jest w stanie to zmierzyc?

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2004, 11:48:25 »
Jest już pierwsza wersja BetaPlayera wspierająca WMMX, testowałem wczoraj na moim Axim X30 624MHz i już przy minimalnej (według autora) optymalizacji, benchmark wykazał przyśpieszenie :)

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2004, 03:39:10 »
Jest już pierwsza wersja BetaPlayera wspierająca WMMX, testowałem wczoraj na moim Axim X30 624MHz i już przy minimalnej (według autora) optymalizacji, benchmark wykazał przyśpieszenie :)

Pasjonujace.. ale co to ma wspolnego z JAVA???
nic nowegp tu nie wnosisz tylko zamet i to bez sensu.. idz juz sobie z tad.. i pomysl co i gdzie piszesz

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 20, 2004, 08:39:00 »

nic nowegp tu nie wnosisz tylko zamet i to bez sensu.. idz juz sobie z tad.. i pomysl co i gdzie piszesz
A moze tak troszkę grzeczniej ?

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 20, 2004, 12:14:19 »
Witam. Może ma ktoś z was konto w Banku BPH i może powiedzieć jak jest z obsługą bankowości internetowej? Jak miałem T3 to mogłem jedynie sprawdzić saldo, a jak jest z Pocket PC- czy jest możliwość wysłania przelewu z któregoś banku za pomocą PDA? A jeśli tak to z którego banku?

Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?
Pozdrawiam
PZ

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 20, 2004, 12:53:30 »
Po zainstalowaniu NetFront'a 3.0 mogę w pełni obsługiwać mBank - IPAQ 3970 z PPC2003

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 21, 2004, 19:55:26 »
Cytat: perla

A moze tak troszkę grzeczniej ?

to bylo grzecznie i  i rzeczowo,
moglem to w inny sposob ujac  no nie??  np:
 @#$%#%$^$%&     &&*$@!$% ^^$#   rozumiesz??

*

Offline elita

• **
  • 161
    • http://gg.overwap.net
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 21, 2004, 21:36:53 »
Cytat: paparazzi_wawa
JAK ZROBIC BY PDA obslugiwalo JAVE ? czyli czaty , banki ? czy jest jakis program ?

A może łatwiej zmienić bank na taki który potrafi zrobić swoje oprogramowanie tak, aby spełniało mobilne wymogi?

*

Offline mody313

• **
  • 236
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 22, 2004, 01:01:17 »
do Piotrmd

kilka tematów wyżej jest osobny watek poswiecony bankom i tym jak i z czym dzialaja :)

http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=7585

pozdr
mody313

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 22, 2004, 09:10:06 »
Dzięki mody313, wiem że był bo kiedyś czytałem ale wtedy to ja jeszcze nie planowałem przerzutki z palma na pocketa:),a teraz nie mogłem się doszukać.

Pozdrawiam
piotrmd

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 23, 2004, 16:37:37 »
Cytat: xzaloox

Pasjonujace.. ale co to ma wspolnego z JAVA???

dwa posty wczesniej ktoś wspomniał o możliwościach XScale i WMMX, a ja to potwierdzam z własnego doświadczenia, więc o co ci chodzi????????? Sam sobie idź.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 23, 2004, 19:02:48 »
Raifeisen Bank umozliwia łączenie się z wbudowanej w pocketa przegladarki i wykonywanie operacji na kontach. Ma nieco podobny interface do mbanku, dziala szybko.