Jak wykonać backup ROMu? *

• 19 Odpowiedzi
  • 1216 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« dnia: Sierpień 16, 2004, 11:45:25 »
powiedzcie mi jak to zrobic wstarczy wzucic ten rom  do ppc da na sd cart i kliknac czy robic to za pomoca pc a i jeszcze jedno pytanko jak zrobic bacub

Cytat: Maciej Rutkowski
[poprawione]
Powiedzcie mi, jak to zrobić. Wystarczy wrzucić ten ROM do PPC, dać na SD Card i kliknąć, czy robić to za pomocą PC?

A, i jeszcze jedno pytanko - jak zrobić backup?

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2004, 05:20:01 »
maslo maslane

Przydaly by sie jakies kropki   " . "  ewentualnie przecinek  " , "   znasz je?? Albo i duze litery np "ABCDE" ..pomocne??

I jak sie pytasz to milo by bylo wiedziec, czy pytasz sie o cassiopeie e115, a moze o mda, czy o ipaq ?  
116 postow masz ale do tej pory nie wiesz jak pisac..:( przykre

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2004, 10:50:51 »
wiem ze skomplikowane lecz bylem zmeczony jak to pisałem. wiec mam bacub romu ktory zajmoje 47,5mb.

Moje pytanie to czy jak wzyce ten bacub do mojego ipaq 5450 odpale ten bacub romu bedzie wszystko ok czy cos sie namiesza??

*

Offline Wit Turkowski

• 330
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2004, 11:16:56 »
Cytat: wujo_w
wiem ze skomplikowane lecz bylem zmeczony jak to pisałem. wiec mam bacub romu ktory zajmoje 47,5mb.

Nadal nie napisałeś jaki model PDA posiadasz...

Moje pytanie to czy jak wzyce ten bacub do mojego ipaq 5450 odpale ten bacub romu bedzie wszystko ok czy cos sie namiesza??

I pewnie chodzi Ci o backup....

Pozdrawiam,
Wit Turkowski
HP4150

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 18, 2004, 11:46:56 »
dokładnie chcem sobie przywrucic ten bacub

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2004, 15:52:56 »
ręce i .. wszystko opada.

*

Offline Wit Turkowski

• 330
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 18, 2004, 15:56:37 »
dokładnie chcem sobie przywrucic ten bacub

Mam dla Ciebie propozycje - zanim coś wyślesz na forum wklejaj proszę to do Worda i sprawdzaj pisownie, bo teraz doznałem takiego szoku, że mnie z kapci wyrwało...

Może pomyliłem piaskownice...

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 18, 2004, 16:28:23 »
Zazwyczaj jestem tolerancyjny, ale chyba trzeba jakiś dodatkowy punkt regulaminu forum wprowadzić, bo przez czytanie takiej "nowomowy" np. ja mam potem jakieś dziwne dylematy na temat oczywistych zagadnień ortografii... A to forum czytają też ludzie młodzi, którzy takich rzeczy jak ortografia jeszcze nie bardzo sobie przyswoili. Potem czytają coś takiego i nabierają złych nawyków...
Można sobie coś takiego stosować w prywatnej rozmowie ze znajomym na instant messengerze czy w mailach, ale nie udostępniać publicznie takich "tworów"! Są słowniki, książki, nawet automaty do korekty ortograficznej...

*

Offline kulawy

• **
  • 196
  • Artemis, Universal, E61, 6680, iPhone
    • http://www.izon.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 18, 2004, 18:08:53 »
Mac: ispell podepnijcie do forum :-]
Oo.. i wogóle system punktowy - użytkownik zapisując się na forum dostaje powiedzmy 50 punktów - podrzucając newsy dostaje punkty a za różne wpadki są mu te punkty zabierane (i tak do bana!!) :>
Wchodząc na forum można wybrać, które wypowiedzi widzimy (w sensie użytkowników z minimalną ilością punktów)..

Kurde.. Ale mnie pracy kosztowały te ogonki itd. Wole "polskawe" literki ;)

*

Offline kretes

• **
  • 134
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2004, 19:05:42 »
Cytat: MacBirdie
Zazwyczaj jestem tolerancyjny, ale chyba trzeba jakiś dodatkowy punkt regulaminu forum wprowadzić...

Nie mówiąc o tym że szukanie w 'takim' forum mija się z celem. Rozumiem że przy szukaniu wiadomości o backupie powinienem szukać bakub'ów, pakup'ów i innych bukłaków ??

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 18, 2004, 19:43:49 »
A moze wprowadzic zasade by 'tworca' takich ewidentnych kaleczen mowy, najpierw ja poprawil. Poprzez edycje oczywiscie a nie w kolejnym poscie.
Po pierwsze pozostal by tekst po ludzku a po drugie to jakas nauka. A dopiero potem takiemu delikwentowi odpowiadamy.

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 18, 2004, 20:35:03 »
Pomysl to o tyle dobry, ze zagladaja tu nie tylko clubowicze ale rowniez osoby z poza clubu. Tolerujac takie wybryki ortograficzne i tworczosc slowna obnizamy automatycznie poziom profesjonalizmu. Traci tez reprezentowany przez caly club poziom merytoryczny. Bo kto czytal by ksiazke, w ktorej rady byly by przedstawiane w takim stylu.

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 18, 2004, 22:14:16 »
przepraszam was za moje liczne błędy lecz jestem dyslektykiem nawet kiedys mnie na badania wysłali i wystawili mi jakis dziwny papierek i zdalem mature z polaka z licznymi bledami i nikt nie mial za zle ze robie takie liczne bledy bo mialem ten papierek

wiec jeszcze raz was przepraszam postaram sie takich bledow wiecej nie robic przykro mi z tego powodu ze tak jest jak jest i wam utrudniam

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 18, 2004, 23:49:39 »
Od kiedy zaczalem moderowac fora dyskusyjne natrafiam na ogromna liczbe dyslektykow i dysortografow - mozna nabrac wrazenia, ze te przykre dolegliwosci dotykaja co drugiego mlodego czlowieka. Ja tez mialem papierek, ktory pomogl mi zdac mature doskonale sobie jednak zdaje sprawe, ze moim problemem bylo glownie lenistwo a nie dysleksja. Ja u siebie po prostu nie przyjmuje do wiadomosci takich tlumaczen - skoro gosc siedzi przed komputerem i ma Worda na jedno klikniecie to po prostu nie ma o czym mowic.  
Zreszta jaka dysleksja przeszkadza mu w zaczeciu zdania z duzej litery lub uzyciu kropki na koncu??? Takiej choroby po prostu NIE MA.

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 19, 2004, 00:41:03 »
Nie chodzi mi o kropy i o duze litery zreszta jak chcesz sie klucic to gdzie indziej nie na forum

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 19, 2004, 01:03:17 »
Ja tak sobie mysle, ze to co tutaj wypisujemy w odpowiedzi na ten topic dotyczy nas wszystkich nie tylko wujo_w. Trzeba trzymac odpowiedni poziom forum i tyle.

Dlatego moze ktos pomoze wujo_w w rozwiazaniu jego problemu. Poki co nie przyblizylismy go tego.

*

Offline Sako

• *
  • 56
    • http://ampoisync.infinity.waw.pl
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 20, 2004, 14:05:54 »
Cytat: jarekt
Od kiedy zaczalem moderowac fora dyskusyjne natrafiam na ogromna liczbe dyslektykow i dysortografow - mozna nabrac wrazenia, ze te przykre dolegliwosci dotykaja co drugiego mlodego czlowieka.

Kiedys nie bylo dyslektykow i dysgrafikow. Jak ktos robil bledy czy bazgral to siedzial tak dlugo, az sie nauczyl. Znam wiele osob, ktore wlasna praca przewalczyly "chorobe" i juz nie musza sie oszukiwac, ze nie potrafia pisac poprawnie. Ech...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 24, 2004, 00:33:34 »
Wracajac do problemu to kazdy PDA jest inny pod wzgledem zrzucania w wrzucania ROMow. Skad wiesz ze ten ROM co masz jest akurat do twojego PDA? W jakim jest on formacie? Przy pomocy jakiego programu zostal zrzucony?

Nawet jak odpowiesz na te pytania to i tak musisz sie liczyc z tym ze byc moze nie uzykasz odpowiedzi na to najwazniejsze - czyli jak wrzucic ROM z karty SD do PDA. Malo kto cos takiego potrafi, bo malo kto cos takiego robi. Dodatkowo jak juz napisalem kazdy PDA jest inny i nawet jesli ktos zrobil to na jednym urzadzeniu to nie bedzie mial pojecia jak zrobic to na drugim...

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 24, 2004, 00:49:50 »
* Poprawiłem tytuł wątku i pierwszy post, by dało się go łatwiej znaleźć w wyszukiwarce. ;)

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 24, 2004, 01:41:51 »
Wiem na pewno ze ten bakub  jest od ipaq 5400, ja mam ipaq 5450 to na pewno powinien pasować plik zajmuje  47,5MB końcówkę ma .nbf, tylko ze jest jeden problem ja mam język de a ten bakub jest z ipaqa z wersja eng tez kombinowana