Jak udostepnic Wifi z Palma na Komputer

• 4 Odpowiedzi
  • 463 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline drivex

• **
  • 167
    • http://drivex.no-ip.info
« dnia: Maj 26, 2006, 18:18:44 »
Pytanie jak w temacie, da sie to zrobic np za pomoca kabla usb albo bluetooth ?

Problem nastepujacy mamy laptopa i palma z wifi. Siedze w szkole gdzie mam wifi darmowe lecz w laptopie nie mam karty wifi. Udostepnialbym sobie wifi z palma na lapka zeby miec neta. Skoro mozna przegladac internet przez gprs to czemu nie przez wifi ?

[spv m3000] ;)

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2006, 00:01:08 »
Po GPRS masz modem ktory jest widzialny z zewnatrz jako osobna usluga. A niestety z "wifi" tak nie ma. Problem sam juz poruszłem na Tym forum ale bez konkretów.

Ktoś pisał o programie do Proxy ale nic nie dziala ;] Zreszta i tak to nie było w 100% o to o czym piszesz.

*

Offline Rzuf

• **
  • 211
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2006, 13:49:57 »
kurcze nie wiem czy programowo ale np asus a636 ma to w jakos w systemie zrobione (dziala jako karta sieciowa po podpiecu do pc)

wiec da sie to zrobic :)

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2006, 14:14:55 »
Cytat: "Rzuf"
kurcze nie wiem czy programowo ale np asus a636 ma to w jakos w systemie zrobione (dziala jako karta sieciowa po podpiecu do pc)

wiec da sie to zrobic :)

Bo to jest dodany sterownik przez producenta ze pda zamienia w kluczyk wifi. Inni już tak fajnie nie mają. Jak narazie pozostaje tylko czekanie na taki soft/sterownik.
Are you shpongled?

*

Offline drivex

• **
  • 167
    • http://drivex.no-ip.info
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2006, 12:29:13 »
czyli narazie nie zdzialamy nic i zostaje kupienie karty wifi do lapka za 50 zl w alegro :/ troche glupota bo skoro jest urzadzenie ktore da sie obslugiwac to czemu nie mozna tego jakby zmostkowac zeby dzialalo po kablu >>