Jak spolszczyc angielskojezycznego MDA Compact z ery... ???

• 2 Odpowiedzi
  • 479 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 18, 2006, 15:10:14 »
Witam...przepraszam jesli temat juz byl (szukalem i nie znalazlem) ale jestem nowym uzytkownikiem MDA Compact z Ery...mam go pierwszy dzien i calosc jest w jezyku angielskim..prosze o wyrozumialosc i rady jak go spolszczyc..czy to mozliwe..gdzie znalezc odpowiednie nakladki i jak to zrobic...z gory wielkie dzieki..
pozdrawiam

*

Offline stapp

• 258
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2006, 16:06:16 »
Nie wiem jak to jest dokladnie z MDA Compact, ale u mnie spolszczenie udostepnial producent (Acer) za darmo. Jest to program, ktorego zadaniem jest spolonizowanie systemu i dodanie polskich czcionek (mozliwosci ich wprowadzania z klawiatury takze). Jak go bedziesz mial, wystarczy go zainstalowac na PC (u mnie tak bylo) przy podlaczonym PDA a reszta zrobi sie sama. Pozniej program zapyta czy chcesz przeprowadzic tzw. Miekki Reset. Spolszczenie instaluje sie tak jak inny zwykly program (na PPC oczywiscie).

Jesli producent nie dostarcza spolszczenia musisz go kupic. Na przyklad na Allegro.pl sa spolszczenia do MDA Compact z systemem WM2003(SE).

*

Offline daro86

• 257
    • .
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2006, 17:59:09 »
nie polecam Ci spolszczenia poniewaz powaznie spowolnia compacta. Kiedys wgralem takie spolszczenie wylacznie w ramach czystej ciekawosci i wydajnosc compacta spadla sporo ponad przecietna. Ale jak sie uprzesz to polecam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80916064 kolega zakupil kiedys i dziala