Jak ściągnąć całą witrynę na PDA?

• 11 Odpowiedzi
  • 1315 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline profbolek

• *
  • 65
  • Sprzęt: ipaq214 drzewiej krótko Loox720
Jak ściągnąć całą witrynę na PDA?
« dnia: Marzec 26, 2008, 11:33:36 »
Witam. Interesuje mnie jak uzyskać dostęp do stron WWW offline na PDA. Ściągnąłem parę witryn na PC programem HTTrack, ale... nie mogę plików przerzucić na kartę przez activsync, a po zgraniu ich na kartę na PC i włożeniu jej do pocketa nie widzi ich. Czy ktoś wie jak to zrobić? W sumie po to kupiłem pocketa żebym mógł sobie zajrzeć na pewne forum w dowolnej chwili, a tu klapa. Pomóżcie!

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Jak ściągnąć całą witrynę na PDA?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2008, 12:16:13 »
Przegraj te pliki przez czytnik kart a nie przez AS...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline profbolek

• *
  • 65
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2008, 16:24:03 »
Tak właśnie próbowałem. Napisałem że nie widzi plików, jednak widzi (tylko restart był potrzebny). Ale... po kliknięciu na index otwiera się opera i wyskakuje komunikat, że nie może ustanowić połączenia z internetem. Na PC normalnie otwiera z kopii. Ktoś to już przerabiał? Trochę danych: Loox720, WM2003se, opera
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2008, 16:31:26 wysłana przez profbolek »

*

damist

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2008, 16:33:27 »
anuluj połączenie. Ja tak robię na nokii. Mozesz też zmienić domyślną przeglądarkę na IE. Ja nie miałem z tym problemu na PPC

*

Offline profbolek

• *
  • 65
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2008, 16:41:56 »
Tzn jak anulować połączenie? wyskakuje komunikat i można kliknąć tylko OK. Zauważyłem teraz że na pasku u góry jest nazwa otwieranej strony, ale nic nie wyświetla poza tym. Może IE by pomógł tylko nie wiem jak przełączyć na otwieranie IE (domyślnie wskoczyła opera).

*

damist

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2008, 16:54:32 »
Nie pamiętam jak wyglądało to na PPC ale na symbianie wciskam kilka razy anuluj gdy telefon prosi o połączenie.
Może IE by pomógł tylko nie wiem jak przełączyć na otwieranie IE (domyślnie wskoczyła opera).
W ustawieniach opery jest opcja " Użyj jako domyślną przeglądarkę" odznacz to i będzie włączał się IE  :)
Napisane: Marzec 26, 2008, 16:52:22
Ps. jeżeli nadal będą problemy może na próbę z poziomu Mozilli zapisz np jedną stronę forum PDAclub :) Plik/ zapisz stronę jako . Załaduj stronę z folderem z grafiką do PDA i na próbę odpal na ppc przez IE  bo problem może być po stronie używanego programu do ściągania witryn www. Kiedyś miałem właśnie podobny problem i przyczyną był program , który źle zapisywał

*

Offline profbolek

• *
  • 65
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 26, 2008, 18:59:36 »
Dzięki! :ok: Udało się, IE wyświetla normalnie. Znaczy, liczyłem że będzie cała strona (przy obrocie ekranu) bez suwaka na boki, a tu "tylko" 3/4 strony  :E ale i tak jest nieźle, więcej się chyba nie zmieściłoby. A propos mozilli, czy chodziło ci o firefoxa? Jest dostępny na ppc?  :O~
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2008, 19:10:19 wysłana przez profbolek »

*

damist

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 26, 2008, 19:15:31 »
Dzięki! :ok: Udało się, IE wyświetla normalnie. Znaczy, liczyłem że będzie cała strona (przy obrocie ekranu) bez suwaka na boki, a tu "tylko" 3/4 strony  :E ale i tak jest nieźle, więcej się chyba nie zmieściłoby.
Możesz ustawić opcję dostosowania strony do ekranu jak przewijanie jest uciążliwe :)
Napisane: Marzec 26, 2008, 19:13:24
A propos mozilli, czy chodziło ci o firefoxa? Jest dostępny na ppc?  :O~
Chodziło mi o zapisanie strony firefoxem tym z pc  :) Co do ff na ppc jest coś takiego jak Minimo . To chyba jest ff na ppc ale mogę być w błędzie

*

Offline profbolek

• *
  • 65
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 26, 2008, 19:31:42 »
Potrzebuję całe fora offline (jedno ma 360 MB, drugie 1,9 GB! ciekawe czy ppc to przemiele, może się uda)  :D A tego programu poszukam. Zmniejszyłem trzcionkę, zmieściło się! I nawet da się przeczytać   :O Dzięki jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2008, 19:37:00 wysłana przez profbolek »

*

Offline wic1234

• 268
  • Sprzęt: Nokia N97
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 07, 2008, 01:50:48 »
Heja.. a macie może coś co pozwala ściągać przeglądaną stronkę na pocketa? Mowa o czymś co zapisze stronkę w html'u czy czym kolwiek... grunt by szło na kartę lub storage'a ;P
Treo 600  ->  XDA1> XDA 2> Nokia E90 > Nokia 6300 / N97

*

damist

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 07, 2008, 07:56:53 »
Heja.. a macie może coś co pozwala ściągać przeglądaną stronkę na pocketa? Mowa o czymś co zapisze stronkę w html'u czy czym kolwiek... grunt by szło na kartę lub storage'a ;P
Mozilla Firefox.  Plik/Zapisz stronę jako. Zapisujesz np. na pulpit i później przenosisz na pamięć PDA bądź na jego kartę.

*

Offline wic1234

• 268
  • Sprzęt: Nokia N97
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 07, 2008, 16:45:34 »
Dzięki .. :P
Ale tak robię od zawsze, chodziło mi raczej o to by zapisać z przeglądarki na pockecie albo czymś... żeby nie bać się, że sie przypadkiem zamknie nie to okno i kolejne KB w plecy ;p
Treo 600  ->  XDA1> XDA 2> Nokia E90 > Nokia 6300 / N97