Jak przerobic skan na pdb do isilo?

• 2 Odpowiedzi
  • 969 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline solex

• **
  • 190
« dnia: Styczeń 09, 2006, 00:30:53 »
115 zeskanowanych do pdf'a stron oraz ten sam tekst rozpoznany przez FineReadera 8.0 i zapisany jako. doc.
Zalezy mi aby przerobic ten dokument (Ustawa prawna) do formatu z isilo i najlepiej to dodac jeszcze spis tresci z linkami.
Linki pewnie bede musial dodac przed konwersja, natomiast czym najlepiej przerobić - xisilo?
Jesli tak, to które opcje zaznaczyc żeby tekst byl maxymalnie zoptymalizowany pod kontem pada.
Czy jest gdzies opis opcji - xisilo jest dosyc rozbudowany.

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
Re: Jak przerobic skan na pdb do isilo?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2006, 19:10:11 »
Cytat: "solex"
115 zeskanowanych do pdf'a stron oraz ten sam tekst rozpoznany przez FineReadera 8.0 i zapisany jako. doc.
Zalezy mi aby przerobic ten dokument (Ustawa prawna) do formatu z isilo i najlepiej to dodac jeszcze spis tresci z linkami.
Linki pewnie bede musial dodac przed konwersja, natomiast czym najlepiej przerobić - xisilo?
Jesli tak, to które opcje zaznaczyc żeby tekst byl maxymalnie zoptymalizowany pod kontem pada.
Czy jest gdzies opis opcji - xisilo jest dosyc rozbudowany.

Choć nie wiem co to "xisilo" to polecam taki sposób - dokument "doc" można przy pomocy programu Word zapisać jako "htm" (również jeśli zawiera np. obrazki). Następnie darmowym programem iSiloX można to przekonwertować do formatu iSilo. Pomoc do programu iSiloX jest m.in. TUTAJ.

*

Offline solex

• **
  • 190
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2006, 22:56:03 »
Dziekuje :-)