jak nagrywac dzwiek dluzej niz kilkanascie minut ??

• 9 Odpowiedzi
  • 621 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
« dnia: Marzec 05, 2005, 10:01:36 »
chcialbym nagrywac dzwiek dluzej niz 1083 sekundy za pomoca standardowego windowsowego notatnika. 18 min to zbyt krotko.... mam zapisane zeby program zapisywal na karcie pamieci (ok 750 mb wolnego miejsca) ale robi to tylko do 1083 sekund - czyli ok 18 minut. Dlaczego ? i jak ten czas wydluzyc ??

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2005, 11:46:32 »
Dlaczego akurat chcesz nagrywac dzwiek standardowym notatnikiem, to sie do tego zupelnie nie nadaje.

Zainstaluj sobie darmowy NoteM albo platny Resco Audio Recorder i na pewno bedziesz duzo bardziej zadowolony.

Nagrywa naaaaaapprraaaaaawwwwwwdddddddeeeeee dlugo :)

*

Offline furzyk

• **
  • 239
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2005, 11:52:55 »
no w sumie mam noteM zainstalowanego - tyle ze fajnie by bylo gdyby ku temu byl jeden programik a nie dwa... poza tym nie da sie do notatki dolaczyc dlugiego nagrania.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2005, 13:20:41 »
Wydaje mi sie ze znam rozwiazanie tego problemu, choc moze nie do konca satysfakcjonujace. Nigdy tego sam nie sprawdzalem... ale sprobuj zrobic cos takiego ->

Po pierwsze sprawdz jaki masz duzy obszar Twojego File Store (albo ile masz tam wolnego) czy jak to sie ten obszar pamieci ROM dostepny dla uzytkownika w Dellu nazywa. Nastepnie sprawdz jaki jest duzy ten plik nagrania - wiem ze nagrywasz na karte, ale te dwie rzeczy sa powiazane. Teoretycznie ilosc wolnego miejsca w File Store lub cala pojemnosci File Store powinna byc rowna wielkosci pliku nagrania jaki pozwala ci stworzyc PDA. Zmien w ustawieniach notatnika by nagrania tworzone byly w File Store a nie na karcie. Zmien tez jakos nagrania na najwyzsza (to pozwoli szybciej skonczyc ten test). Nastepnie wlacz nagrywania i pozwol mu sie samemu zatrzymac. Wejdz do ustawien i przestaw folder docelowy z File Store na karte pamieci. Wlacz ponownie nagrywanie i wylacz go po jakims tam czasie i zobacz czy limit zostal przekroczony... czyli czy ten plik jest wiekszy niz to co mogles wczesniej nagrywac. Powinno dzialac.

Jaki minus tego rozwiazania? Plik w File Store musi pozostac... jak go usuniesz to znowu bedziesz mogl nagrywac tylko krotkie pliki. Daj znac czy to dziala czy nie.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 05, 2005, 13:35:39 »
tzn mam caly czas zaznaczone zeby 'skladowal' pliki na karcie. file store mam ok 8 mb wolnego - mam przesunieta pamiec na programs. nie zmienialem tego juz bo jednak wole zapisywac dzwiek za pomoca noteM (31 godz dzwiekumoze zapisac). W kazdym razie pamietam ze zmiana jakosci nagrania nic nie dawala.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 05, 2005, 13:42:15 »
Chyba nie zrozumiales tego co napisalem. Przeczytaj to jeszcze raz. Co ma suwak Programs / Storage do File Store i jakosci nagrywania?

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 05, 2005, 13:58:39 »
Tego sposobu niech nie próbują użytkownicy iPAQów bo jezeli przepełni się File Store to iPAQ jedzie do Holandii ...

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 05, 2005, 14:03:54 »
iPAQ File Store wlasnie nie zostanie tutaj przepelniony. Ten limit wielkosci nagrania zostal chyba wprowadzony m.in. po to by nie przepelniac File Store. System sprawdza dostepna wielkosc i tworzy wlasnie tak duzy plik.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 06, 2005, 10:55:19 »
Ok, bylem przekonany ze takiego zabezpieczenia nie ma, a wolalem nie sprawdzać ;)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 06, 2005, 11:22:33 »
No ja tez sprawdzac tego nie bede :)