Irytujący komunikat

• 6 Odpowiedzi
  • 812 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline recox

• 41
Irytujący komunikat
« dnia: Kwiecień 13, 2005, 00:38:58 »
Witam wszystkich

Mam taki problem:

co jakiś czas w moim pockecie wyskakuje komunikat że niemożna nawiązać połączenia z internetem. Jest to bardzo irytujące jeśli gram w jakąś gre [np. everquest] i wyskakuje mi ten komunikat-powoduje to  że gra przestaje reagować na "rysik" nieda się wtedy nawet z niej wyjść  bo pocket uważa ze jestem w ekranie Today a nie w grze [a ja widze gre i czescciowo pulpit]. Chodzi mi o to - gdzie ustawić to żeby pocket niełączył sie co jakiś czas z netem-żeby nieprubował nawiązać poołączenia. PS.  neta mam przez Bluetootha. Ale chodzi o to że pocket usilnie chce sie połączyć nawet wtedy gdy BT jest wyyłączonny. (Łącze sie przez active snyca). Prubowałem sam zlikwidować ten
problem-usunołem wszystkie połączenia z listy w ustawieniach. I teraz dla odmiany zamiast błędu w połączeniu wyświetla że niema zainstalowanej karty sieciowej...  W jaki sposób można ustawić to żeby poocket niełączył sie samoczynnie z netem?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Irytujący komunikat
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2005, 01:00:44 »
W PDA wejdz do aplikacji ActiveSync -> menu Tools -> Options -> odznacz Use mobile schedule to sync...

i po problemie

*

Offline recox

• 41
Irytujący komunikat
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2005, 01:21:08 »
Mój problem niema zwiazku z Active snycem. Active chdzi OK (opcja jest odznaczona). Komunikat wyskakuje z paska na górze. "Niemożna połączyć: Brak zapisanych modemów i brak karty sieciowej." Z netem łącze sie wchdząc w menadzera bluetooth i wybieacjąc "active snyc ze stacjonarnym"  wiec to inna bajka-tam działa ok. Ale on chce jeszcze połączyc sie w inny sposób!?...wtedy kiedy ->niejestem<- podłączony przez active snyca i niekozystam z netu(bluetooth off) i własnie wtedy pojawia sie ten komunikat.

*

Offline lipciopda

• 6801
Irytujący komunikat
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2005, 03:27:31 »
recox - czy sprawdzales archiwum? bo w ciagu ostatniego miesiaca chyba ze 3 razy odpisywalismy w podobnych sprawach...

sprawdz czy jakis program nie laczy sie z netem (moze to byc rowniez soft, ktory wg ciebie nie powinien tego robic - sa np. kalkulatory, ktore automatycznie pobieraja aktualne kursy walutowe z netu)

sprawdz czy w ustawieniach konta pocztowego nie masz zaznaczonej opcji sprawdzania poczty co iles minut - pocket wtedy automatycznie probuje to robic nawet jak nie masz polaczenia z netem - niezaleznie czy jest to przez karte sieciowa, BT czy AS...

jesli wpisy konta usunales i ciagle jest to samo to zaloz konto, ktore ewentualnie miales jeszcze raz i po prostu odznacz ta (w/w) opcje

Irytujący komunikat
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2005, 07:12:01 »
Ja miałem taki problem, jak mój osobisty " meteorolog" próbował aktualizować dane co godzine.
OPTIPAD 300 (Palmax z710) uszkodzony, OPTIPAD 400 (MIO 558), GPS Rikaline-kabel, SanDisk 1GB

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Irytujący komunikat
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2005, 08:13:48 »

*

Offline Yanek

• **
  • 174
Irytujący komunikat
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2005, 09:47:39 »
Cytat: fantattoo
Ja miałem taki problem, jak mój osobisty " meteorolog" próbował aktualizować dane co godzine.

mój tez, w koncu go spacyfikowalem :)