iPod Video pod PDA...

• 8 Odpowiedzi
  • 522 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iPod Video pod PDA...
« dnia: Czerwiec 18, 2006, 11:32:01 »
Czy filmy pod iPod beda mozliwe do odtworzenia na zwyklym PDA z Windows Mobile 2005?

*

Offline Wolfi

• **
  • 106
iPod Video pod PDA...
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2006, 11:36:18 »
Nie...
Co prawda ipod po podlaczeniu do PC, jest widziany jako dysk przenoscny, jednak do dzialania w tym trybie potrzebne jest stale napiecie zasilajace z portu usb...
PDA z usb hostem niestety tego nie umozliwi...

*

Offline KarolP

• 839
iPod Video pod PDA...
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2006, 11:52:46 »
Pewnie mu chodzi o format plików. Jeśli chodzi ci o to że bierzesz film w formacie Ipodowym i wgrywasz do palmtopa to myślę że da się to odpalić bez kompresji na TCPMP aczkolwiek nie testowałem. Napisz dokładnie o co chodzi.

*

Offline Wolfi

• **
  • 106
iPod Video pod PDA...
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 18, 2006, 12:09:57 »
Cytat: "KarolP"
Pewnie mu chodzi o format plików. Jeśli chodzi ci o to że bierzesz film w formacie Ipodowym i wgrywasz do palmtopa to myślę że da się to odpalić bez kompresji na TCPMP aczkolwiek nie testowałem. Napisz dokładnie o co chodzi.

Faktycznie, pewnie o to chodzi :)
Na kacu kiepsko sie mysli...
Filmy zrobione pod ipoda to najczesciej *.mov,  *. mp4 i *.m4v - zakodowane w H.264  lub MPEG-4, wiec TCPMP powinien je lyknac bez problemu...

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
iPod Video pod PDA...
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 18, 2006, 15:45:01 »
Cytat: "Wolfi"

Faktycznie, pewnie o to chodzi :)
Na kacu kiepsko sie mysli...
Filmy zrobione pod ipoda to najczesciej *.mov,  *. mp4 i *.m4v - zakodowane w H.264  lub MPEG-4, wiec TCPMP powinien je lyknac bez problemu...

Nie lyknie z przyczyn licencyjnych. Trzeba by poszukac starszej wersji odtwarzacza bo w nowych obsluga niektorych kodekow zostala wylaczona.

*

Offline KarolP

• 839
iPod Video pod PDA...
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 18, 2006, 19:09:47 »
Bez przesady, TCPMP ma wbudowane kodeki w najnowszej wersji (jakieś tam DivX, XVid, MPEG, Matroska i coś tam jeszcze).

iPod Video pod PDA...
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 19, 2006, 10:09:24 »

Tak, wlasnie dokladnie chodzi mi o filmy w formacie pod iPod....
No nic, sprobuje jeden zainstalowac i zobacze....

*

Offline chiangpawel

• **
  • 143
    • Cobi
  • Sprzęt: ibm x40
iPod Video pod PDA...
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 19, 2006, 10:49:35 »
Nie...
Co prawda ipod po podlaczeniu do PC, jest widziany jako dysk przenoscny, jednak do dzialania w tym trybie potrzebne jest stale napiecie zasilajace z portu usb...

Moze ipod photo ma inaczej niz video, ale u mnie dziala jako dysk przenosny z moim N300, bez dodatkowego zasilania...

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
iPod Video pod PDA...
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 19, 2006, 12:13:14 »
Nie...
Oczywiście że umożliwi, napięcie to 5V.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,