iPaq i Marszałek Sejmu

• 6 Odpowiedzi
  • 1116 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iPaq i Marszałek Sejmu
« dnia: Październik 23, 2002, 20:39:15 »
Witam! Ktoś kiedyś zapytał na forum czy spotykamy na ulicach palmtpy, jak reagują ludzie itp. Chcę nawiązać do tamtego pytania. Siedząc dziś i jedząc śniadanie oglądałem wiadomości, a tam nasz Marszałek Sejmu pan Marek Borowski rozmawia z jakąś posłanką i co trzyma w rękach? - iPaqa z seri 3xxx(chyba). Zastanawialiście się kiedyś komu radzicie w różnych sutuacjach na forum? Może jakiś poseł prosi o radę w odzyskaniu ważnego pliku np. z Budżetem na 2003. :forsa: Mam jedno pytanie: Czy to my(podatnicy) płacimy za to(za iPaqi)? :wkurzony:

Ps. Ten wątek może się powtórzyć gdyż wysyłałem go wcześniej, ale się nie pojawił.

iPaq i Marszałek Sejmu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2002, 20:48:03 »
Tez raz widzialem Borowskiego z iPAQiem :) Kto za to placi ? Mysle ze kazdego posla z "dieta" bez dodatkow = 8,9 tys/ mies. stac na taki wydatek wiec nie sadze zeby placili za to podatnicy.

Pozdrawiam

*

Offline umbro

• *
  • 67
    • http://217.96.194.164/pbx
iPaq i Marszałek Sejmu
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2002, 21:31:58 »
Oni jedzą piją śpią i żyją ......... za kasę podatnika , projektowałem kilka lat temu system ............. w sejmie RP , potem to nadzorowałem , teraz konserwuję ,,,,,,,
Trochę widzę to i owo .......a co widzę nie wróży nic dobrego w Polsce .
Lepiej się nie wychylać bo opodatkują iPAQi.......a Borowski ma chyba palm 130.....i "dam głowę" albo dostał w prezencie albo sobie zamówił w DZK , sam nie załacił z własnej kasy...

iPaq i Marszałek Sejmu
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2002, 15:18:19 »
mają iPAQi w kancelarii sejmu i senatu i premiera i niektórzy ministrowie mają a Lech W. ma Jornadę 720 ;)
i co? to źle że są zinforamtyzowani? dobrze, że nie tylko mają ale i używają
poza tym nie martw się, dostali dobrą cenę :) więc aż tak z twoich podatków nie pociągnęli

*

Offline umbro

• *
  • 67
iPaq i Marszałek Sejmu
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2002, 16:03:24 »
Może i dobrze że "kołki" , które wskoczyły na stołki używają , ale ja bym chciał aby w Polsce stać było na PDA też zwykłych normalnych ludzi ....
Może gdyby co nieco opłacili z własnej kieszeni ( ci VIP ) to by i podatki były niższe ....i ....bo CIF płacę tańszy nawet w Belgii .....nie mówiąc o Cyprze ...bosko 4,5%
Iniech nikt mi nie mówi ,że nie interesuje go polityka .......
Ale to nie temat dla pocetpage.pl
Pozdrawiam

*

Offline Ralph_S

• 33
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
iPaq i Marszałek Sejmu
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2002, 16:19:16 »
umbro napisał:

Może i dobrze że "kołki" , które wskoczyły na stołki używają , ale ja bym chciał aby w Polsce stać było na PDA też zwykłych normalnych ludzi ....
Może gdyby co nieco opłacili z własnej kieszeni ( ci VIP ) to by i podatki były niższe ....i ....bo CIF płacę tańszy nawet w Belgii .....nie mówiąc o Cyprze ...bosko 4,5%
Iniech nikt mi nie mówi ,że nie interesuje go polityka .......
Ale to nie temat dla pocetpage.pl
Pozdrawiam

Witam i chcialbym dodac swoje 3 grosze do tej dyskusji, jesli chodzi o te podatki to akurat z umbro sie nie zgodze, sam kupilem niedawno Loox-a w polsce a mieszkam w Brukseli i co do cen to Belgia ma jedne z najwyzszych podatkow w europie, taki Loox np. tutaj kosztuje 799 € a w Polsce zaplacilem 2300 brutto

*

Offline umbro

• *
  • 67
iPaq i Marszałek Sejmu
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 25, 2002, 17:52:05 »
Opowiedziałem koledze o podatkach .....gdzie jak co itd.
Pocetpage.pl moim zdaniem nie jest miejscem na moje dewagacje na ten temat....
Ale 799euro to ~3150, złotych czyli polska cena Loox 600
ja widziałem w Gandawa w salonie za 729 euro
a cena 2300 ......no cóż "at second hand" ma swoje prawa ....
Pozdrawiam