iPAQ h1915 a GPRS

• 7 Odpowiedzi
  • 741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iPAQ h1915 a GPRS
« dnia: Lipiec 24, 2003, 14:09:00 »
Czesc
Chcialbym polaczyc iPAQ h1915 z komorka (chodzi mi o korzystanie z GPRS). Jest to mozliwe ? Jezeli tak, czego potrzebuje ?

Pozdrawiam.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
iPAQ h1915 a GPRS
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2003, 14:13:26 »
Czego?

iPAQ 1915 i komorki z GPRS i portem podczerwieni + aktywacja uslugi transmisji danych pakietowych u operatora + sporo gotowki i cierpliwosci na mobilne zwiedzanie stron internetowych... :D

iPAQ h1915 a GPRS
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2003, 16:45:40 »
Bardziej chodzilo mi o czytanie maili i ew. gadu gadu.
By the way... nie da sie tego jakims kabelkiem polaczyc ?

Na jakiej wielkosci koszty mialbym sie nastawiac ? Czy to ma sens ?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
iPAQ h1915 a GPRS
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2003, 17:04:53 »
W chwili obecnej jedyny kabelek do 1910/1915 to ten z zestawu, czyli USB do synchronizacji z PC-tem - a nim z komórką raczej się nie połączysz ;) Pozostaje Ci tylko IRda.

O koszty GPRS-u, to pytaj lepiej operatora swojego telefonu. Cenniki operatorów GSM, to istny labirynt :)
A czy to ma sens, to zależy od tego jak bardzo chcesz (i jakim kosztem) być mobilny i czy cały czas chcesz być on-line ;)
Pozdrawiam,
biblo

iPAQ h1915 a GPRS
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 25, 2003, 09:45:35 »
Dzieki.
A co ze stronami sciaganymi podczas synchronizacji. Czy na pocket-pc jest cos w rodzaju redfisha ? (przesiadam sie z palma)

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
iPAQ h1915 a GPRS
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 25, 2003, 09:55:16 »
Jest i RedFish, jest AvantGo. Co do Internetu i GPRS ... ja po to własnie mam BlueTootha w Loox-ie i w komórce co by było bezprzewodowo i wygodnie. Przez Ere chodzi to nie najgorzej. GPRS jest całkiem nie zły do GG i ściagania nagłówków maili, przeglądania "nie za ciężkich" stron www. Koszty są zależne od tego jaką sobie wybierzesz taryfę lub pakiet.

*

Offline przygod

• 370
    • http://www.przygod.eu
  • Sprzęt: za często się to zmienia:)
iPAQ h1915 a GPRS
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2003, 10:17:01 »
sebashtian napisał:

Dzieki.
A co ze stronami sciaganymi podczas synchronizacji. Czy na pocket-pc jest cos w rodzaju redfisha ? (przesiadam sie z palma)

Hmm mały cytacik ze strony głownej www.redfish.pl :
"RedFish generuje i instaluje pliki zarówno dla urządzeń z systemem PalmOS jak i PocketPC. Cały proces odbywa się automatycznie, zaś wszystko zostało jak najbardziej uproszczone, aby użytkownik nie musiał się o nic martwić."

Czyli nie coś takiego jak redfish .....ale dokładnie jest redfish na pocketpc. Nic tylko czytać....i jeszcze raz czytać, a później instalować:)

iPAQ h1915 a GPRS
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2003, 11:29:17 »
Ale slyszalem ze RedFish na pocketpc czasami dziwnie dziala :) Ale moze to po prostu opinie zatwardzialych palmowcow. :)

Dzieki wszystkim za komentarze.