Ipaq 3835+plecki+PCMCIA GPRS - jak to pogodzic ?

• 2 Odpowiedzi
  • 308 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 29, 2005, 00:01:48 »
Witam
Pierwszy raz na forum wiec prosze o wyrozumialość
Mam zestaw jak w temacie (karta to Option Globetrotter) i mam problem z połączeniem GPRS. Z nokią 6310 chodzi bez problemu a z karta nie chce sie łączyć. Czy ma ktos doświadczenia z taka hybrydą:) ?
i drugie pytanko: kiedyś jak wyłączałem pda to karta w pleckach (GPS, WiFi i GPRS) się nadal "swieciły" czyli działalo zasilanie ale odpewnego czasu zasilanie zanika po wyłaczeniu pda :(. jest to o tyle problem ze kiedys WiFi i GPS nie zrywaly polaczeń (po ponownym włączeniu bylo odazu gotowe) a teraz sie musi zalogowac i wogule :) Czy mozna jakos wymusić na nim zasilanie uzadzen po wyłączeniu ??
Za pomoc z góry dziękuje.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2005, 12:48:51 »
Niestety wlasnie dlatego nie ma sensu korzystac z takich kart... Jedyne rozwiazanie tego problemu to instalacja aplikacji ktora pozwoli wylaczyc tylko ekran PDA... a reszta bedzie pracowac. Tyle ze wtedy bateria siadzie bardzo szybko.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 30, 2005, 01:24:40 »
Witam
Dzieki za odpowiedz. Niestety warunki mam jakie mam :( i musze z tym żyć wiec bede dalej walczył :) narazie hard reset musialem zrobic i zaczynam od poczatku moze znajde cos odpowiedzialnego za sterowanie zasilaniem w pleckach. Mam tylko pytanko czy nie masz jakis informacji odnosnie ustawien takiej karty moze ja cos pokrecilem :) pozdrawiam