nie wiem jakie mozliwosci maja plecki iPAQa jesli chodzi o standardy kart PCMCIA.
Nie dzialaja karty CardBus i karty 32bitowe. Nie powinno byc problemow z kartami 16bit. To co napisalem, sprawdzilem osobiscie
[Dodano: 2004-10-12 13:08:43]
Zakup PPC z obsluga 2ch rodz kart jest rozwiazaniem - SD na archiwum zdjec a w pleckach przejsciowka CF-SM - wkladam w przejsciowke karte SM i zgrywam na SD.
Mimo wszystko uwazam, ze za bardzo udziwniasz proste rzeczy. Osobiscie smieszny wydaje mi sie pomysl archiwizowania zdjec na karcie SD

przy cenie karty SD 512MB w granicach 200 PLN, lepiej kupic przenosny dysk twardy do laptopa, zapakowac w kieszen USB, wtedy masz archiwum.
Po drugie, ta zabawa z kartami, przejsciowkami, szkoda zachodu, naprawde. Sam przeciez podales jako przyklad uzycie SM w aparacie, dalej SD w PPC na archiwum, no i jeszcze plecki CF z przejsciowka SM, hehe, czy Ty nie widzisz jak zamieszales ??
Ktos podal Ci sugestie zakupu przenosnego dysku z czytnikiem kart pamieci. To dobre rozwiazanie, ale niestety nie tanie.
Rozpatrz tez, mimo wszystko zamiane aparatu, ja tak zrobilem i nie zaluje. Mam aparat CF, ktory w dodatku ma lepsze parametry od poprzedniego.
Jeszcze raz podkreslam, ze niepotrzebnie udziwniasz proste sprawy.
Pozdrawiam