internet w pda

• 4 Odpowiedzi
  • 622 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

internet w pda
« dnia: Sierpień 06, 2006, 18:12:37 »
hej! mam telefon spv c500 i zamierzam kupic palmtopa, ale bez opcji gsm. czy da sie tak sparowac te urzadzenia by palmtop uzywal spv c500 jako modemu gsm (przez bt)? slyszalem ze sie da, ale jako ze jest to dla mnie bardzo wazne prosilbym o potwierdzenie.

pozdr, Robs...

*

Offline konoo

• 571
  • Ognia nie gaście,płonie, jak płonął zawsze
  • Sprzęt: Note 2,Motorola Xoom 3g,Motorola Defy (brick)
internet w pda
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2006, 18:14:57 »
tak
 jesli tylko PDA bedzie mialo BT

internet w pda
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2006, 20:47:12 »
kupilem w koncu tego mio p550 (na poczatku oczywiscie wiecej rzeczy wku..ia niz cieszy;) ale od czego jest personalizacja:D) i probowalem polaczyc sie z netem.

po pierwsze primo: przez wifi-> wykrywa siec, laczy sie ale nie moge wczytac zadnej strony :S  o co panie chodzi pytam?

secundo: pytalem czy pda moze uzywac komorki jako modem. odpowiedz: moze! ale wyglada na to ze nie mam wtedy dostepu przez gprs. czy to prawda? gdy probowalem byla tylko opcja dial-networking....moze przez jakis programik?

i po trzecie: jak jeszcze (jesli opcja tego gprs nie dziala) mozna przegladac internet na pda? ze wzgl na nie wielka dostepnosc hotspotow w pl opcje wifi w miare odrzucam.

przepraszam za nadmiar pytan w 1 poscie, ale sadze ze tycza one mniej wiecej jednego tematu. z gory dzieki wszystkim odpowiadajacym - Bog wam zaplac:D

pozdrawiam, robs...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
internet w pda
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:24:04 »
robs23

ad1. moze to wina DNSow ze nie wczytuje? albo gdzies zle ustawione na AP...

ad2. no robisz dialub gprsowy, gdzies na forum byl opis krok po kroku jak to ustawic poszukaj.

ad3. intrnet po BT jeszcze mozesz miec z kompa.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

internet w pda
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 16, 2006, 16:15:23 »
no wlasnie ten wifi problem martwi mnie najbardziej.  tak jak pisalem: lapie chyba z 5 roznych sygnalow, laczy sie ale przegladarka nie chce wcztac strony...nie wiem o co chodzi; raz nawet mi sie udalo wczytac 2, sam nie wiem jakim cudem ale juz nastepnym razem znow sie nie udalo...to jest chore. a w tym miejscu moj laptop wykrywa te same sieci i laczy sie bez koniecznosci podawania jakichkolwiek danych...

prosba: moze ktos wogole mi wyjasnic w paru prostych krokach jak nawiazac poprawnie to polaczenie? wiem wiem - ono nawiazuje sie samo. ale mi chodzi o to zeby dzialalo;) w pomocy win mobile wyczytalem ze trzeba zresetowac "network card". tak tez robie. ale dlaczego mam tam wogole podane az tyle tych kard (z 8)? ktorej mam uzyc? czy takie problemy wystepuja tylko na tym aparacie (szukajka pokazuje ze inni ludzie z mio p550 rowniez maja takie problemy...)

naprawde nie chce pytac i prosic o lopatologie do czegos co przeciez powinno samo sie robic (i niby nawet robi sie tyle ze nie dziala:/) ale to moj pierwszy pda, bardzo potrzebuje tej funkcji a sam mam b. malo czasu zeby w tym pogrzebac (praca na 2 zmiany:/)

wszystkich oswieconych prosze o odzew!;) wasze zaslugi nie beda wam zapomniane:P