Instalowanie oprogramowania

• 5 Odpowiedzi
  • 384 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 07, 2005, 09:25:44 »
W instrukcji przeczytałem że programy należy wgrywać do File Storage.Jest tam plik program files ale taki sam plik znajduje się też w głownym katalogu i nie jest to ten sam plik.W nim to nawet standadowo instalują się programy.W tej chwili w Storage mam 26,16 MB allocated,uzywana 11,43,wolna 14,73 w prograch allocated 36,12, uzywana 18,45, wolna 17,67.W File Store całkowitą mam 85,06 MB ,używana 3,43 a wolna 81,65.Co mam z tym zrobić ,czy przerzucać programy  do File Store bo niedługo zapcham pamięć? Oczywiście część  oprogramowania jest na karcie.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2005, 09:31:09 »
Po pierwsze Program Files to nie jest plik... tylko katalog. Gdy instalujesz program z poziomu komputera PC to pojawia sie okienko z pytaniem czy wgrac do standardowej lokacji, odpowiadasz NIE i wybierasz z listy iPAQ File Store (masz tam jeszcze Main Memory i Storage Card lub u Ciebie pewnie CF Card / SD Card). Jesli chcesz instalowac programy z plikow CAB to musisz zainstalowac wczesniej CABInstall do pobrania z naszego dzialu Download.

Swoja droga to nie wiem czy wiesz ale jest cos takiego jak dzial dla poczatkujacych, ktory zgodziles sie przeczytac zanim zadasz pytanie na forum. Kiedy sie zgodziles? Po przeczytaniu regulaminu forum, lub jego skrotu widocznego obok okienka zakladania nowego watku na forum. Polecam szczegolnie artykul nr 2 dzialu dla poczatkujacych.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2005, 09:55:33 »
a tak serio to ciekawe czy rzeczywiscie ktos czyta regulamin i dzial dla poczatkujacych zapisujac sie na forum - stare powiedzenie mowi, ze do instrukcji zaglada sie dopiero w przypadku problemow - pewnie tu jest podobnie - tylko jak te problemy sa to duza czesc nawet nie wie, ze istnieje cos takiego...

*

silentjob

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2005, 10:02:52 »
Święte słowa. Jak coś nie działa to nic na siłę, weź większy młotek:)).

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2005, 10:07:52 »
że też tacy ludzie kupują takie drogie zabawki prawie nic o nich nie wiedząc... ehh

może zróbcie automatyczne przekierowanie na faq i regulamin zaraz po rejestracji?
Are you shpongled?

*

silentjob

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2005, 10:14:13 »
Raczej chodzi o wygodnictwo a nie głupotę, po co męczyć się z szukaniem w faq-u, i opcji "szukaj", lepiej spytać na forum:). Z drugiej strony każdy kiedyś zaczynał;).