Instalacja serwera apache i baze danych MySQL

• 3 Odpowiedzi
  • 422 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 15, 2006, 14:55:01 »
Witam. Do swojej pracy wykorzystuje środowisko apache i mysql.
Czy można zainstalować w/w oprogramowanie na palmtopie i czy bedzie ono poprawnie działać?

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2006, 16:17:20 »
A po co Ci taki soft na PDA?; nie lepiej wykorzystać PDA do roli cienkiego klienta, a logike aplikacji + baze przenieść na PC-ta?

Palmtop
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2006, 22:10:36 »
Przecież pracuje na pececie,potrzebuje zabrać program w teren. Moje pytanie dotyczy konkretnego problemu,na który nikt nie potrafi udzielić jednoznacznej odpowiedzi!!! Zdaje sobie sprawe,że kupno laptopa rozwiązuje mój problem,rzecz w tym,że miałem i nie był wygodnym narzędziem.
Czy ktoś potrafi udzielić inforamcji?
Dodam,że znalazłem w necie Palmtop firmy Sharp,który pracuje w środowisku linuxa i ma skonfugorowanego apacha i baze MySQL,ale bedzie dostepny w przyszłym roku.

*

Offline krzysiej

• 433
  • Sprzęt: Dell Axim x51v wm6.1, samsung i607, o2 jet, bb 88oo, bb 729o
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2006, 20:42:57 »
serwer php i sql'a mozna postawic na palmtopie. kilka dni temu na pdaclub.pl opublikowano newsa http://pdaclub.pl/view.php?news_id=12068. z tej strony mozna pobrac instalacje takiego serwa, działa bezproblemowo, został przeze mnie sprawdzony. niestety jest to wersja darmowa tylko do konca padziernika, masz jeszcze kilka dni triala. pozdrawiam