Witam
Jestem posiadaczem iPAQ4150 od paru dni, więc nadal jestem newbie w tej dziedzinie. Natomiast mam parę pytań dotyczących narazie instalowania programów na moim PDA (czytałem FAQ).
Posiadam również SD 256MB - czyli mam 3 lokalizacje do instalowania...
1/ ActiveSync daje możliwość wybrania tylko 'roota' instalacji programu, a ja np. chciałbym mieć porządek i instalować programy w \Storage Card\Programs - czyli w jakimś katalogu mojej karty SD - czy jest to możliwe (jakiś workaround?) ?
2/ mam problemy z instalacją niektórych programów, gdy próbowałem instalować na karcie dodatkowej - czy są jakieś ograniczenia, że konkretne aplikacje mogą być instalowane _tylko_ w 'Main memory' albo w 'iPAQ File Store'? Ogólnie aplikacje uruchamiane podczas boot'owania staram się instalować w 'Main memory'
3/ ActiveSync - w domu do ActiveSync'a podłączają się 2 iPAQ'i - mój i innej osoby - oba iPAQ4150. I tutaj mam dodatkowe pytania:
a) prawa admina mam tylko ja, a niektóre (albo wszystkie - nie testowałem) programy które najpierw instalują się do ActiveSync'a wymagają prawa Administratora - jak to obejść aby ktoś bez prawa administratora mógł doinstalowywać programy do repozytorium ActiveSync'a?
b) zdarzyło mi się, że niektóre programy instalowały się do katalogu określanego zmienną środowiskową TEMP (lub TMP) - do mojego temp'a mam tylko ja dostęp i wówczas, gdy ja instaluję jakąs aplikację to druga osoba jej nie widzi ponieważ ActiveSync uruchomiony w kontekście tej osoby nie ma dostępu do mojego temp'a...
Na dzień dzisiejszy to tyle, jeżeli chodzi o instalowanie aplikacji

Pozdrawiam, Waldek