pocket pc i aprat cyfrowy...

• 5 Odpowiedzi
  • 432 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 25, 2005, 15:01:10 »
witam, mam pytanie, moze troche lamerskie, ale na prawde jestem dopiero raczkuje w dziedzini kieszonkowych komputerkow. Czy jest mozliwosc kupienia jakies przystawki czy jakiegos uzadzeina zewnetrznego (typu czytnik kart) zeby wrzucic do pocket pc zdjecia prosto z aparatu. Problem w tym ze w Dellu X30 mam gniazddo na karty SD, a aparacie Sony V1 karty memory stick PRO...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2005, 15:32:43 »
Jedynie palmtopy z hostem USB moge wspolpracowac bezposrednio z aparatmi cyfrowymi lub czytnikami kart pamieci na USB. Palmtopy firmy Dell nie posiadaja hosta USB. Jesli w swoim PDA masz tylko gniazdo SD/MMC to nic innego tam nie podlaczysz.

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2005, 16:14:47 »
Możesz spróbować obejść to z innej strony, ale tak jak napisał Szanowny Admin bezpośrednio nie podłączysz aparatu cyfrowego. Elementem łączącym oba urządzenia będzie komputer PC oraz czytnik kart pamięci: kopiujesz fotki z pamięci aparatu na kartę SD PDA, skomplikowane, trwa długo, ale efekt końcowy zadawalający.

*

Offline Dzieciak

• 43
  • Sprzęt: hp rx3115 hp hx2750 + nokia 6600 i SE t610 simdata
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2005, 20:35:31 »
Hmy ja zrobilem tak mam aparat z karatmi pamieci sd i wyciagam z apaartu i wkladam do ipaqa i juz dziala...

*

Offline pnHD

• **
  • 182
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2005, 21:07:01 »
totez wlasnie, cos co ma memory stick ciezko jest pogodzic z czyms co go nie ma. trzeba kompa..., i ja tak robie. mam aparat na karte cf i przekladam owa karte do ipaq...i jest ok.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 27, 2005, 08:40:58 »
Dla pocketów z gniazdem CF przydatny jest np. taki adapter
http://www.fotokontrast.pl/shop.php?prid=26