jaki PPC ?

• 9 Odpowiedzi
  • 876 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaki PPC ?
« dnia: Lipiec 16, 2004, 23:02:42 »
Witam
Odrazu mówię, że nie znam się wogóle na kieszonkowych kompach.
Chciałbym kupić jakiegoś PPC za najwyżej 800 zł używanego najlepiej na allegro.Muszę sprzedać n-gage i coś dołożyć. Co mi proponujecie. Z tego co wiem najlepiej z Windows 2003 :)
I jeśli naprzykład kupił bym jakiegoś z wersją windowsa po niemiecku to czy jest możliwość wgrania samemu wersji PL ? tzn czy mógłbym ową wersję zessać z netu ?
Proszę o porady dla początkującego, z góry dzięki.
nARAZIe

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
jaki PPC ?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2004, 23:41:34 »
Tak, jasne: najlepiej jeszcze z Windows 2003 Serwer :)
Łomatko - a kąciaka dla początkujących nie łaska przeglądnąć? Faka sobie przeczytać, poszukać na formum? Daruj, ale marudny :| dzisiaj jestem. To przez AutoMapę na PPC - dobiła mnie ta nowa wersja :|
Nie ma możliwości zmiany języka systemu PPC - a już na pewno nie na język polski :). Generalnie bios jest dopasowany do wersji wypuszczonej na rynek danego kraju i licencja nie dopuszcza zmiany wersji. Dziwne ale prawdziwe.
Możesz za to wgrać nakładki polonizujące np. firmowych (compaqa, HP, Acera...). Oczywiście płatne jak za zboże około 100 musisz wysupłać za taką przyjemność :|
A zresztą po co ja to piszę - wszystko jest w działach: dla nowych, FAQ, i na innych wątkach. Trzeba sobie poszukać! :|
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

jaki PPC ?
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2004, 23:46:45 »
No i wkladki takie podobno dosyc znacznie zwalniaja system caly wiec najlepiej kupic  z angielskim windowsem najpopularniejszy i wcale nie trudny do zrozumienia.A za 800 zk to nie kupisz zadnego konkretu nawet niesadze zeby byl on z 2003

jaki PPC ?
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2004, 00:05:09 »
a te są dobre ?
Pocket PC Acer N10 albo HP iPAQ 1930
Bo na nie było by mnie stać i wydawają mi się konkretne i mają Microsoft Windows Mobile 2003 Proffesional.
Nie wyżywajcie się na mnie :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
jaki PPC ?
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 17, 2004, 00:39:05 »
Przyczytaj najpierw Dzial dla Poczatkujacych, szczegolnie rozdzial Zakupy.

Acer N10 jak i HP iPAQ 1930 to nie sa zle palmtopy, ale wszystko zalezy do czego ci jest PDA potrzebny.

Jak nie napiszesz DOKLADNIE po co ci PDA, to nic nie pomozemy.

jaki PPC ?
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 17, 2004, 09:53:41 »
Jak ci potrzevny PPC do kwaka 2 to kup sobie 4150:))Podobno on bardzo szybko dziala i sie do gier nadaje chodz pozatym tez jest wspanialy. Na allegro jest mnustwo fajnych okazjii lecz na twoim miejscu pozbieral bym do jakichs 1200 albo do 1600 i bys mial auska 680 chyba czy ajk on sie nazywa.Ten sprzet jest napawde wysmienity.

jaki PPC ?
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 17, 2004, 11:46:27 »
Teraz konkretnie: potrzebuje palmtopa na pierwszym miejscu do gier i programów, na drugim do multimediów czyli audio i video, na kolejnych miejscach internet itd.
Przeczytałem dział dla początkujących ale dalej samemu wolę nie wybierać bo kupię jeszcze jakiś badziew.

jaki PPC ?
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 17, 2004, 16:34:50 »
Wiesz zalezy ile masz lat ale sadze ze gluwnie go bedziesz uzywal do netu i ewentualnie programuw a gier mp3 i wideo ci sie za duzo nie zmiesci no i gry nie sa takie doskonale wedlug mnie.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
jaki PPC ?
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 17, 2004, 17:18:19 »
Toście chłopu pomogli, kurde!
:S
Skoro chce używac do gier, mp3 i filmów i Internetu to powinien wybrał PPC, które najlepiej żeby miało CF bo można kupić całkiem nie drogie pamięci, kartę WiFi czy GPSa. Ideałem jest PPC ze złączami CF i SD. Jak chce mieć WiFi czy to se może dokupić później. Oczywiście jeśli ma trochę cierpliwości niech dozbiera sobie trochę więcej pieniądzorów i kupi coś lepszego bo inaczej będzie za kilka dni jęceć że nie ma tego czy owego i że nie wiedział o tym że może za kilka pieniądzorów więcej kupić coś lepszego ...
Niech celuje w coś co ma procesor 400 MHz, min 64 RAM, złącza CF i SD no i w miare dobrą baterię a napewno będzie zadowolony.
Powodzenia
aha
Wybór należy do Ciebie :))

jaki PPC ?
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2004, 14:04:19 »
Czyli którego z tych byście proponowali:

MEDION 400Mhz
(http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28388706)

ACER n10 300 MHz (http://1klik.pl/sklep/Palmtopy_i_MDA/Palmtop_ACER_PDA_n10_MS_Pocket_PC_2003/c60/p194406/)

YAKUMO DELTA 300 (http://www.yakumo.com/produkte/index.php?pid=1&ag=PDAs)

Toshiba e740

Bo coś takiego jak ipaq 1930 to odpada tak?, ten model jest najsłabszy z tych. Jeśli moglibyście być tak mili i napisać w kolejności od najlepszego do najgorszego z tej listy to bym był bardzo wdzięczny.
nARAZIe