Instalowanie programów dowolnych katalogach

• 3 Odpowiedzi
  • 752 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 13, 2004, 15:18:31 »
Był gdzieś sobie programik który pozwalał na
instalowanie programu w katalogach innych niz domyślene.
Ktoś spotakł? Jak to się nazywa?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2004, 15:20:43 »
Tzn jest tylko CABInstal ale on pozwala instalowac w ten sposob tylko programy z CABow.

*

Offline statyczny_egon

• **
  • 142
  • Sprzęt: ipaq 214, IPAD2, iP4s
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2004, 11:16:01 »
Witam
Proponuję również metodę alternatywną.....
Testowałem program PocketCAD, który nijakim sposobem nie chciał się zainstalować inaczej niż w pamięci głównej. Jako, że nie używam go zbyt często uznałem, że niepotrzebnie zajmuje skromne zasoby mojego h2210. Przeniosłem go na kartę SD i pozmieniałem w rejestrze wpisy dotyczące tegoż programu. Wszystko funkcjonuje bez problemów :).
Spróbuję tej metody z mobipocketem. Ebooki trzymam na oddzielnej kartceSD i tam przeniosę mobipocketa. Myślę, że powinno byc ok.
Sprboj tej metodz i podyiel si uwagami.
Poydrawiam.

[Dodano: 2004-07-16 11:20:38]
Cytat: statyczny_egon
Witam
Proponuję również metodę alternatywną.....
Testowałem program PocketCAD, który nijakim sposobem nie chciał się zainstalować inaczej niż w pamięci głównej. Jako, że nie używam go zbyt często uznałem, że niepotrzebnie zajmuje skromne zasoby mojego h2210. Przeniosłem go na kartę SD i pozmieniałem w rejestrze wpisy dotyczące tegoż programu. Wszystko funkcjonuje bez problemów :).
Spróbuję tej metody z mobipocketem. Ebooki trzymam na oddzielnej kartceSD i tam przeniosę mobipocketa. Myślę, że powinno byc ok.
Sprboj tej metodz i podyiel si uwagami.
Poydrawiam.

Uppss...
Sory, coś mi sie na klawiaturze pomerdało :-]

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2004, 13:56:53 »
Jest jeszcze prostrza metoda. Ja robie w ten sposob ze isntaluje program z setupu ale bez podlaczonego PPC. Okazuje sie ze instalatory te nie robia nic innego jak tylko rozpakowuja plik setupu w ktorym sa juz normalne CABy i umieszczaja je w podkatalogach w Katalogu ActiveSync w Program Files. Wystarczy zatem program zaintalowac na PC (przy odlaczonym PPC) przejsc do katalogu AC i recznie skopiowac z niego odpowiedni plik CAB na karte SD. Teraz 2 klikniecia na ten plik i odpala sie wczesniej obowiazkowo zaisntalowany i skojarzony z cabami CABinstal (BTW program typu MUST HAVE). Teraz nie tylko mozna wybrac instalowanie na SD ale takze mozna instalowac np w \storage card\-=progz=-\-=internet toolz=-\Katalog_programu.
Ja tak mam dzieki czemu hard resety mi niestraszne  poniewaz 95% programow chodzi bez isntalacji. Do pelni szczescia brakuje tylko backupu z SPB Plus 2.0 ze skrotami do tych programow (zeby nie robic ich recznie po hard resecie) oraz exportow kluczy z danymi rejestracyjnymi z rejestru windows (PHM Registry Editor). Dzieki temu w 15 minut mozna miec system w pelni funkcjonalny nawet po hard resecie nawet jesli macie setki aplikacji zaisntalowanych.

PS> Sa programy ktore isntaluja sie w Program Files do swoich wlasnych katalogow. Programy takie z reguly w czasie instalacji pokazuja te lokacje i to tam trzeba szukac CABow.