hx2790 + Hitchhiker + Free HotSpot = Brak dostepu do netu

• 4 Odpowiedzi
  • 363 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 02, 2006, 18:38:27 »
Witam.... Mam taki problem, ściągnałem Hitchhikera zainsalowalem na moim iPAQ'u... W domu po długich bojach udało mi się podłaćzyć do netu. Stwierdziłem że cczas najwyższy wypróbować darmowy HotSpot i polaczyc się z netem. Najbliżej mnie był takowy przy Intraco. Podjechalem tam na rowerze. Owszem Hitchhiker znalazl siec o tej samej nazwie ktora byla na liscie jednak nie mogl sie z nia polaczyc. Kiedy dochodzilo do "Ressolving www.google.com" to niestety bylo "faild" potem wyskakiwało "Configuring Hardware", "Renewing IP" dochodziło znów do "Resolving www.google.com" i zabawa zaczynała się od nowa. Może mi ktoś pomóc? Dodam jeszcze że iPAQ'owy software do Wi-Fi się połączył z tą siecią jednakże z internetu nie dało się skorzystać. Może mi któs powiedzieć krok po kroku jak skonfigurować Hitchhikera żeby z takimi sieciami był łaskaw się połączyć :-) Prosze :-)

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2006, 20:22:12 »
Hitchhiker to dziadostwo. Jak hotspot jest darmowy to pda sam się połączy bez pomocy takich wynalazków. Mi tak namieszał w ustawieniach że z własnym hotspotem nie mogłem się połączyć co normalnie zajmuje kilka sekund.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2006, 05:39:38 »
No ale polaczylem sie bez Hitchhikera z darmowym HotSpotem ale nie mialem dostepu do internetu wtedy :-(

P.S.
Ten hotspot widniee na liscie darmowych hotspotow na stronie pdaclub.

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 03, 2006, 12:08:15 »
Tak ten hotspot jest za free.
Połączyłem się niedawno z tym hotspotem w Intraco bez problemów, nazywał się chyba Crawler - i net śmigał jak trzeba. Jednak ja nie używam żadnego softu wspomagającego połączenia Wi-Fi.
Oczywiście wszystkie ustawienia kary sieciowej Wi-Fi na auto.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 03, 2006, 13:13:39 »
Hym to bede musial jeszcze poprobowac... Ma nadzieje ze cos z tego bedzie... Ale jakby ktos mial jeszcze jakis pomysl to mam nadzieje ze go przedstawi :-)