hp4150

• 3 Odpowiedzi
  • 352 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hp4150
« dnia: Czerwiec 10, 2005, 12:03:17 »
Witam,
od jakiegos czasu czytam o palmtopach z mysla zakupu, i tak coraz bardziej zawezam sobie zakres sprzetowy :)

jako ze sprzet mialby sluzyc do jako organizer i emulator do gier,
a po przeczytaniu artykulu o emulacji zaczalem sie zastanawiac nad 4150...

i wlasnie...
przegladalem sobie forum pod tym wzgledem i znalazlem info ze nie zabardzo daje sie przekrecić obraz .... (vide "orientacja w ipaq 4150")
jako ze sprzet jest w artykule zachwalany do gier, to jak to sie ma do grania w pionie? czytania ksiazek?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
hp4150
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2005, 12:15:59 »
Sam system operacyjny Windows Mobile 2003 for Pocket PC nie obsluguje rotacji ekranu. Co jednak nie przeszkadza w tym, by autor danego programu sam napisal taka funkcje i dodal ja do swego programu. Dlatego tez wiekszosc dobrych czytnikow ksiazek i niektorych gier i emulatorow pozwala dowolnie zmieniac orientacje ekranu. Ale powiedzmy sobie szczerze... granie w trybie poziomym pracy ekranu jest wygodne tylko i wylacznie gdy sa to gry nie wymagajace zbyt czestego korzystania z klawiszy sprzetowych - po prostu trudno jest sie do nich dostac gdy sa w jednej pionowej linii z boku ekranu.

Sa tez programy ktore dodaja ta brakujaca funkcjonalnosci do systemu WM 2003, bo juz w WM 2003 SE mozna swobodnie obracac ekran. Taki program to Nyditot Virtual Display, ale nie wiem jak sprawuje sie on na 4150 - na niektorych PDA nie dziala on poprawnie.

hp4150
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2005, 12:26:24 »
aha, znaczy w wiekszosci wypadkow i tak wygodniej grac w pionie? :)
to tu mnie pocieszyles :)
serdeczne dzieki za szybko odpowiedz

pozostaje tylko znalezc jeszcze jakis egzemplarz w dobrym stanie za rozsadna cene :)

[Dodano: 2005-06-10 13:53:22]
To jeszcze jedno pytanko, doczytalem ze polecales także Looxa 420 jako prawie identyczny sprzet z hp4150.
Srodek faktycznie taki sam, natomiast jak to sie ma do jakosci wykonania i np wygody grania, w 4150 joya uznales za wysmienitego a cholera wie jak jest tutaj...
4150 na allegro to cena od 1000zl... teraz np w www.palmtops.com.pl loox 420 za 1500zl... roznica niby 5stow... ale za to wiem ze nowka z gwarancja...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
hp4150
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2005, 15:34:04 »
Niestety nie mialem okazji bawic sie LOOXem 420, dlatego tez nie wiem jak sprawdza sie on w grach. Ale joya ma chyba podobnego do LOOXa serii 700... jesli tak to polecam test tego PDA na PDAclub.