witam.
polaczenie z internetem mialem juz dawno skonfigurowane (zreszta co tu konfugigurowac - wpisuje sie tylko numer i heja).
pomyslalem sobie, ze sprobuje podlaczyc sie do fimy i przejac zdalny pulpit. mamy concentrator vpn cisco 3000. normlanie z komputera lacze sie przez klienta vpn cisco. sciagnalem na palmtopa Moviana w wersji 4.0x i zainstalowalem.
skonfigurowalem polaczenie i heja - dziala. wyswietla sie monit o poprawnym polaczeniu ze znajomymi komunikatami powitalnymi z koncentratora.
ale mam nastepujacy problem:
---------------------------------------------------------------
otoz po uruchomieniu Moviana i wcisnieciu login on standardowo uruchamia defaultowe polaczenie w ipaq czy jakos tak. w kazdym razie jest to to samo polaczenie, ktorego uzywam do polaczenia z internetem. i wszystko by bylo fajnie do momentu ,kiedy nie chce uruchomic terminal_services_client na palmtopie, albo jakas inna aplikacje korzystajaca z defaultowego ISP.
OTORZ KTORYKOLWIEK PROGRAM PO URUCHOMIENIU ZRYWA MI POLACZENIE NAWIAZANE PRZEZ MOVIANA I USTANAWIA SWOJE.
JAK URUCHOMIE MOVIANA (ZEBY SIE ZNOWU POLACZYC Z FIRMA) TEN ZNOWU GADA, ZE JUZ JEST JAKIES POLACZENIE USTANOWIONE I WYWALA ERRORY.
to bardzo dziwne zachowanie - chyba, ze jest tak w palmtopach.
na komputerze, chcac laczyc sie z firma robie dialup (jestem w internecie) odpalam CiscoVpnCLienta (jestem w firmie) i korzystam z InternetExplorer, TerminalServicesClient, lub czegokolwiek innego z czego chce skorzystac.
natomiast na palmtopie kazdy z tych programow chce swojego placzaczenia i zrywa juz nawiazane.
mieliscie jakies doswiadczenia jezeli chodzi o VPN i konkretnie Moviana?
dzieki.