Hp 2215 ruszajacy sie ekran

• 6 Odpowiedzi
  • 513 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lefy

• 16
« dnia: Listopad 23, 2004, 12:09:01 »
Witam.

Mam taki problem z hp2215, prawy gorny rog w PPC sie "rusza" (tam gdzie jest przycisk OK). Jest tak ze ekran mozna lekko wcisnac jakies 2-3 mm od plastiku do ktorego ma przylegac(obudowy). Nie przeszkadza to w niczym, ale mam pytanie  czy otwieral ktos tego PPC(podejrzewam ze wystarczy podlozyc cos pod ekran i bedzie ok) i czy ta czynnosc jest skomplikowana.
A moze takie "ruszanie" sie ekranu jest normalne (jak przyloze kciuk i nacisne w te miejsce (nie mocno) to widac to bardzo dobrze.

Z gory dziekuje za odopwiedzi.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2004, 12:15:14 »
Ruszanie sie ekranu nie jest normalne. Rozebrac pocketa mozesz, ale uwazaj bo bardzo latwo cos tam w srodku uszkodzic.

*

Offline lefy

• 16
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 23, 2004, 12:24:47 »
No to czeka mnie otwieranie PPC :) kiedys musi byc ten pierwszy raz :)

dziekuje za odpowiedz.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2004, 13:27:03 »
Ja na wszelki wypadek po otworzeniu wyjąl bym akumulator. To daje wprawdzie hard reset ale .. jest bezpieczniej.
 Ale  moze jestem zbyt ostrozny ??

*

Offline lefy

• 16
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2004, 14:11:50 »
Nie no, oczywiscie wyjmne baterie, zrobie backup a pozniej bede sie bawil, nastapi to dopiero w sobote :)

*

Offline sfw

• 33
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 24, 2004, 08:19:36 »
W 2210 (rozbierałem dwie sztuki) ekran jest przytrzymywany przy przedniej części obudowy poprzez małe, plastikowe zaciski (takie w kształcie ... hmm strzałki, gdzie ekran wchodzi w wycięcie grota). Twój problem polega najprawdopodobniej na ty że:
- ułamał się taki grocik - worst case scenario;
- ekran wysunął się był z tego zatrzasku;
Jeśli to jest ten drugi przypadek wystarczy wsunąć pomiędzy zatrzask a obudowę kawałek gumy (wyciętej np. z gumki od słoika typu wek) tak aby zatrzask cały czas przylegał do ekranu. To co napisałem brzmi może trochę mgliście, ale myślę że jak otworzysz obudowę to Ci się rozjaśni.
Co do baterii to nie jestem do końca już pewien ale wydaje mi się że bez jej wyjmowania nie odkręcisz wszystkich śrubek więc i tak trzeba wyjąć. Jeśli potrzebujesz pomocy w tym temacie pisz na priva (mam chyba gdzieś zdjęcia 2210 (rozłożonego).

pzdr

*

Offline lefy

• 16
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2004, 12:04:18 »
Dziekuje za rzeczowa odpowiedz, tak jak napisalem bawic sie z ppc bede dopiero w sobote, w razie problemow napisze maila.
Ale wnioskujac z opisu nie powinno byc tak zle.