Może i głupi/niemożliwy pomysł, ale wolałem zapytać czy taki pomysł by wypalił, niestety niejestem ani elektronikiem ani programistą sterowników ale pomysł mógłbym rzucić.
Czy dało by się skonstruować urządzenie/pudło tzw przenośny host usb, że np. zwykłym kablem podłączało by sie pda (w moim przypadki MDA Compact III) kablem do hosta, w PDA był by wgrany sterownik który komunikuje się z tym hostem i tworzy virtualne gniazdko USB, virtualny host usb.
To tzw pudło by było zasilane napięciem 5v z baterii albo z ładowania samochodowego co niedość że mogło by działać jako host to i ładować MDA,
Przykład podłączenia:
Pamięć Flash -> (nasza kostka USB HOST) <- kabel usb/miniusb do PDA -> PDA -> sterownik w pda do obsługi gniazdka w naszej kostce.
Taki pomysł bo przeczytałem gdzieś że usb host to jest sprzętowa usługa, to myślę tak, czy by nie dało się zrobić sterownika + urządzenia które by tworzyło jakby obejście, bo w końcu myślę tak, co PDA wyśle i odbierze z gniazda clienta usb (wbudowanego) określa sterownik, to by w PDA wymusić usb host widziane w tamtym urządzeniu, a urządzenie by zasilało + zmieniało/posyłało dalej dane.
Posiadam MDA Compact III i myślę czy by to coś dało czy to tylko moja wyobraźnia :/
Prosiłbym o komentarze. . . .