host usb

• 5 Odpowiedzi
  • 478 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
  • Loox 720 , SE K850i , HTC HD2
    • www.prosiakt.fotosik.pl
host usb
« dnia: Czerwiec 27, 2006, 08:14:33 »
Sorry ze moze zanudzam ale czym wiecej czytam i szukam tym mam wiecej pytan i mam wiekszy metlik w glowie
czy moze mi ktos wyjasnic taka sprawe: jesli PPc posiada host usb tzn mozna do niego podlaczyc jeszzcze jakies urzadzenie np :dysk przenosny, a czy mozna tez za pomaca tego samego usb polaczyc sie z komputerem domowym PC ? czy tylko w inny sposob juz mozna sie komunikowac z laptopem czy PC? jakim?
A moze jest jakas lista PPC ktore maja ten host usb? szukam takiego sprzetu i narazie nic ciekawego nie znalazlem ,prawie idealny bylby qtek9090 tylko ze wlasnie on nie posiada takiego wejcia , brak tez GPS i wejscia na CF. moze ktos zna taki PPC?
z gory dzieki za pomoc.

host usb
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2006, 08:25:08 »
Oprócz hosta (osobne piny) jest jeszcze slave usb do komunikacji z PC

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
host usb
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2006, 08:27:39 »
Host usb pozwala na podłączanie innych urządzeń + ma funkcje klient czyli ładowanie I  synchronizacja z PC, wymieniając qteka ztwierdzam że szukasz palmofonu z hostem, to tylko phoenix 2.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
host usb
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2006, 09:57:30 »
szukam bardziej palmtopa , telefon jest na ostatnim miejscu.wazniejsze dla mnie jest wlasnie mozliwosc podlaczenia dodatkowego sprzetu ( aparat, dysk  przenosny...)
sloty na karty CF,  
GPS,
mozliwosc podpiecia wiekszego akumulatora "plecki",
bezprzewodowy internet WIFi,
Irda ,
BT,
no i podstawowe urzadzenia takie jakie sa zawarte w wiekszosci palmtopow (najpotrzebniejsze to mp3, mozliwosc odtwarzania PDF,txt, internet ,przegladanie zdjec)
procesor jakis okolo 400 mHz (dokladnie nie wiem jakie sa , ale nie musi to byc super hiperszybki , ale i zeby nie byl za wolny , tak jak napisalem zebym mogl kozystac z tych programow , ale tez zebym za rok nie stwierdzil ze ten procesor jest juz do niczego i polowa programow nie moze byc przez niego obslugiwana)
 pamiec minimum 64, i 128
no i system zeby nie byl stary ,zebym za jakis czas nie zalowal ze moglem lepszy kupic.
To takie mniejwiecej mam wymagania moze ktos by mial ochote mi cos podpowiedziec

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
host usb
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2006, 10:08:57 »
Przyszłościowy palmtop ma najnowszy system, aktualnie WM 5.0, prędkość procesora ma tu mniejsze znaczenie. Napisz kwote jaką chcesz przeznaczyć na sprzęt, kilka palmtopów z hostem: Loox n560, c550, Acer n311. Oczywiście nie każdy aparat do niego podłączysz, wcześniej lepiej się upewnić, gniazda CF już są coraz rzadziej montowane w palmtopach.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
host usb
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2006, 17:15:06 »
kwota do  2000zl , ale jak bedzie mnie w 100%satysfakcjonowal to moge dac wiecej . Aparat wymienilem tylko tak , glownie bede chcial podlaczyc dysk